Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Avocado, de meest veelzijdige vrucht!

avocado

Een aantal jaar geleden leken weinig mensen te weten van het bestaan van de avocado. Dit is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Wij eten in Nederland namelijk 39 miljoen kilo avocado’s per jaar. Hij valt niet meer weg te denken uit het Nederlandse eetpatroon, maar waar komt de avocado precies vandaan en hoe is hij zo bekend geworden?  

De vrucht komt uit Zuid-Amerika, ruim 12.000 jaar geleden werd de vrucht daar al verbouwd in het zonnige Peru. Tegenwoordig komt de vrucht voornamelijk uit Mexico en Spanje. De avocado is geliefd in Nederland door haar gezonde vetten en omega 9, ook smaakt hij ontzettend goed en is hij heel erg geliefd onder sportliefhebbers.  

Is avocado gezond?  
Dit komt omdat een avocado uit onverzadigde vetten bestaat en in tegenstelling tot verzadigde vetten helpen deze bij het verlagen van de cholesterol. De kans op hart- en vaatziekten is hierdoor kleiner. De avocado past dus wel degelijk in een gezonde voeding, met 1 avocado per dag zit je wel gelijk aan het maximaal aantal vetten dat je per dag mag eten.   

Top 5 recepten 

Quinoaburger met munt en avocadospread
Ga op de vegetarische tour met onze zelfgemaakte quinoa burger met munt en een frisse avocadospread; een leuke variatie op een ‘gewoon’ broodje hamburger! Bekijk het recept hier.

quinoa burger

Watermeloen-poké bowl met avocado & komkommer
Poké bowl, dé foodhype van de afgelopen paar jaar. Dit van origine Hawaïaanse gerecht verschijnt tegenwoordig bij steeds meer restaurants op de menukaart. De bowl bestaat veelal uit vis gemixt met verse en gezonde ingrediënten. Dáár valt mee te variëren! Wij bedachten daarom deze poké bowl waarbij we de heerlijke watermeloen in het zonnetje zetten. Niet zoals je deze normaal kent, maar met een hartige touch dankzij de Aziatische marinade. Bekijk het recept hier.

Watermeloen-poké bowl met avocado & komkommer

Bananenmilkshake met avocado en roze peper
De bananenmilkshake is bij iedereen wel bekend, maar heb je wel eens avocado en roze peper toegevoegd aan je milkshake? Een smaaksensatie die je zeker een keer moet proberen als je fan bent van bananenmilkshakes! Bekijk het recept hier.

bananenmilkshake

Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan
Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, getopt met chocolade en decoraties die je lekker vindt. Denk aan grof zeezout, eetbare bloemblaadjes of gehakte nootjes. De ingrediënten maken het tot een voedzame snackreep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken.  Bekijk het recept hier.

gezonde snackreep met avocado en chocolade

Vistaco’s met mangosalsa en avocado-yoghurtsaus
Probeer eens een andere vulling voor je tacoschelp. Wij kiezen graag voor een heerlijke visvariant met een zelfgemaakte, pittige mangosalsa en frisse avocado-yoghurtsaus. Laat je verrassen door deze heerlijke vistaco! Bekijk het recept hier.

vistaco

Kan jij niet genoeg krijgen van avocado? Klik dan hier voor meer lekkere recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.