De romige kaas burrata is de laatste jaren steeds populairder geworden en op menig menukaart te vinden. Wij snappen wel waarom, want deze Italiaanse kaas is ontzettend lekker en maakt elk gerecht bijzonder. Van pasta en pizza tot frisse salades en borrelhapjes, met burrata kan je alle kanten op. Ontdek onze favoriete recepten met burrata en ervaar de romigheid van deze kaas!
Burrata is een Italiaanse kaas die bekend staat om zijn romige textuur. Het is eigenlijk een soort mozzarella, maar dan nóg romiger en zachter en gevuld met een mengsel van verse room en geraspte kaaswrongels (gestremde en uitgelekte kaas). Wanneer je de burrata doormidden snijdt, loopt de zachte, romige kern helemaal uit. Burrata kan je gewoon kopen in de supermarkt en het is supermakkelijk te combineren bij heel veel gerechten!
Ga aan de slag met verse pizza met prosciutto (Italiaanse ham) en vervang de mozzarella voor burrata! In dit recept maak je je eigen pizzadeeg, waarna je het geheel verder opbouwt. Schuif de pizza met de tomatensaus en burrata in de oven en top af met prosciutto en een zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie.
Nu je bekend bent met de burrata, introduceren we graag de stracciatella di burrata. Deze zachte kaas is de binnenkant van een bol burrata, maar dan verscheurt. Het resultaat? Een nóg romigere burrata! Serveer met gerooste paprika en wat brood en je hebt een heerlijk borrelhapje.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment