Lekker&Anders Turkse Pizza met kebab

De Turkse pizza, je hebt hier vast wel eens van gehoord! Deze pizza, ook wel lahmacun genoemd, staat bekend om zijn knapperige bodem met gehakt, ui, tomaat, paprika en peterselie. Met de handige kant-en-klaar Turkse Pizza van Lekker&Anders zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Wij beleggen ‘m met kebab en frisse groente en fruit. Absoluut een aanrader wat ons betreft! Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

Bekijk hier ook de variant met gegrilde groenten.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 2 Lekker&Anders Turkse Pizza’s
 150 gr Lekker&Anders Kip of Beef Kebab
 40 gr krop ijsbergsla
 ¼ rode ui
 ¼ rode paprika
 ¼ komkommer
 ¼ groene appel
 100 gr tomaatjes
 1 el olie
 2 el zwarte olijven plakjes
 Knoflooksaus hot
 Shoarmasaus

Bereidingswijze
1

Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen, de rode paprika in reepjes en de komkommer en appel in plakjes. Halveer de tomaatjes.

2

Verhit 1 el olie in een pan en bak hierin de kip of beef kebab. Verwarm ondertussen de Turkse Pizza 3-5 minuten in een koekenpan zonder olie.

3

Beleg de Turkse Pizza met de kip of beef kebab. Strooi hier een handje ijsbergsla overheen. Voeg daarna de rode ui, tomaatjes, komkommer en rode paprika toe. Top de Turkse Pizza af met zwarte olijvenplakjes en appel.

4

Top naar smaak af met knoflooksaus hot en shoarmasaus. Rol de Turkse Pizza op en serveer.

Tip: blijft de knoflooksmaak in je mond hangen? Neem een Smint voor een frisse boost!

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 Lekker&Anders Turkse Pizza’s
 150 gr Lekker&Anders Kip of Beef Kebab
 40 gr krop ijsbergsla
 ¼ rode ui
 ¼ rode paprika
 ¼ komkommer
 ¼ groene appel
 100 gr tomaatjes
 1 el olie
 2 el zwarte olijven plakjes
 Knoflooksaus hot
 Shoarmasaus

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen, de rode paprika in reepjes en de komkommer en appel in plakjes. Halveer de tomaatjes.

2

Verhit 1 el olie in een pan en bak hierin de kip of beef kebab. Verwarm ondertussen de Turkse Pizza 3-5 minuten in een koekenpan zonder olie.

3

Beleg de Turkse Pizza met de kip of beef kebab. Strooi hier een handje ijsbergsla overheen. Voeg daarna de rode ui, tomaatjes, komkommer en rode paprika toe. Top de Turkse Pizza af met zwarte olijvenplakjes en appel.

4

Top naar smaak af met knoflooksaus hot en shoarmasaus. Rol de Turkse Pizza op en serveer.

Tip: blijft de knoflooksmaak in je mond hangen? Neem een Smint voor een frisse boost!

Lekker&Anders Turkse Pizza met kebab

Meer inspiratie nodig voor het avondeten? Check hier heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.