In samenwerking met:
BBQ Harissa Bloemkoolspiesjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

BBQ harissa gekruide bloemkoolspiesjes

Op zoek naar een heerlijk recept van de barbecue? Ga aan de slag met deze BBQ harissa gekruide bloemkoolspiesjes! Dit recept is ontwikkeld door de Britse chef John Feeney voor Griffith Foods en is een heerlijke plantaardige toevoeging voor bij een avond barbecueën. Deze bloemkoolspiesjes zijn vol van smaak door de verschillende kruiden. Lekker om zo op te eten of als aanvulling bij een salade!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bbq harissa gekruide bloemkoolspiesjes

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de barbecue op 200°C. Snijd de bloemkool in grote roosjes.
2
Meng de zonnebloemolie met de gistvlokken. Breng dit met een kwast aan op de bloemkoolroosjes, maar laat de stengels wit.
3
Steek de grote spiesjes door de bloemkoolroosjes en bestrooi met de zhoug kruiden. Verdeel ze op de grillplaat en bedek met aluminiumfolie. Bak 15 min. op de BBQ.
4
Meng de harissa pasta met de koolzaadolie. Haal de bloemkoolspiesjes van de bakplaat, bestrijk met de harissa olie. Bestrooi het bloemgedeelte met sesamzaadjes en gril aan beide kanten voor 5 min. op de BBQ.
5
Hak ondertussen de koriander fijn. Haal de bloemkoolspiesjes van de BBQ en bestrooi met koriander en de dukkah kruiden.

Tip: serveer de gekruide bloemkoolspiesjes met een frisse salade van couscous en hummus.

Weetjes over de dukkah kruiden

Dukkah is een heerlijke en aromatische mix van specerijen, noten en zaden die oorspronkelijk uit Egypte komt. De exacte samenstelling van dukkah kan variëren, maar meestal bestaat het uit een mengeling van geroosterde hazelnoten, amandelen, sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad en een vleugje zout. Soms worden er ook andere specerijen zoals peper, venkelzaad of gedroogde munt aan toegevoegd voor extra smaakdimensies.

Deze verrukkelijke mix wordt vaak gebruikt als een smaakvolle toevoeging aan maaltijden of als een dip voor vers brood. Zo kun je baba ganoush nóg lekkerder maken met dukkah kruiden en frisse granaatappelpitjes. Of wat dacht je van deze hartige cake met halloumi en olijven? De combinatie van halloumi, olijven en zongedroogde tomaten met de dukkah kruiden zorgen voor een verrassend, maar heerlijk tussendoortje. Wil je liever voor een vegan variant gaan, vervang dan de ingrediënten die dierlijke producten bevatten voor een vegan variant.

Naast de geweldige smaak biedt dukkah ook voedingsvoordelen. De mix is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en voedingsvezels, waardoor het een voedzaam en vullend onderdeel is van je maaltijd. Bovendien kunnen de verschillende kruiden en zaden in dukkah ook antioxidanten en andere nuttige voedingsstoffen bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?