Op zoek naar een heerlijk recept van de barbecue? Ga aan de slag met deze BBQ harissa gekruide bloemkoolspiesjes! Dit recept is ontwikkeld door de Britse chef John Feeney voor Griffith Foods en is een heerlijke plantaardige toevoeging voor bij een avond barbecueën. Deze bloemkoolspiesjes zijn vol van smaak door de verschillende kruiden. Lekker om zo op te eten of als aanvulling bij een salade!
Tip: serveer de gekruide bloemkoolspiesjes met een frisse salade van couscous en hummus.
Dukkah is een heerlijke en aromatische mix van specerijen, noten en zaden die oorspronkelijk uit Egypte komt. De exacte samenstelling van dukkah kan variëren, maar meestal bestaat het uit een mengeling van geroosterde hazelnoten, amandelen, sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad en een vleugje zout. Soms worden er ook andere specerijen zoals peper, venkelzaad of gedroogde munt aan toegevoegd voor extra smaakdimensies.
Deze verrukkelijke mix wordt vaak gebruikt als een smaakvolle toevoeging aan maaltijden of als een dip voor vers brood. Zo kun je baba ganoush nóg lekkerder maken met dukkah kruiden en frisse granaatappelpitjes. Of wat dacht je van deze hartige cake met halloumi en olijven? De combinatie van halloumi, olijven en zongedroogde tomaten met de dukkah kruiden zorgen voor een verrassend, maar heerlijk tussendoortje. Wil je liever voor een vegan variant gaan, vervang dan de ingrediënten die dierlijke producten bevatten voor een vegan variant.
Naast de geweldige smaak biedt dukkah ook voedingsvoordelen. De mix is rijk aan gezonde vetten, eiwitten en voedingsvezels, waardoor het een voedzaam en vullend onderdeel is van je maaltijd. Bovendien kunnen de verschillende kruiden en zaden in dukkah ook antioxidanten en andere nuttige voedingsstoffen bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment