Bourride
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bourride

Bourride is een vissoep gebonden met citroen-aïoli, zodat hij lekker romig wordt. Het lijkt op een bouillabaisse maar is toch nèt even anders. Bouillabaisse is haast een stoofschotel te noemen; de bourride is toch echt een soep. Een ander verschil is dat bij een bouillabaisse vaak stokbrood met rouille geserveerd wordt; bij deze bourride gaan we voor een broodje met aïoli.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bourride

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
1
Pel de knoflook en hak 1/3 fijn. Maak de prei schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Snijd de onder- en bovenkant van de venkelknol, bewaar het groen en snijd de rest in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
2
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak de fijngehakte knoflook zachtjes 1 min. Voeg de prei en venkel toe en bak 10 min. zachtjes mee. Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 min. zachtjes koken.
3
Pers de overige teentjes knoflook door de citroenmayonaise en roer goed door. Zet tot gebruik in de koelkast.
4
Voeg de aardappel toe aan de soep en kook op laag vuur in 5-6 min. bijna gaar. Snijd de roodbaarsfilet in grove stukken. Maak de garnalen schoon. Voeg de roodbaarsfilet en garnalen toe en kook de soep 2 min. Roer tot slot de gekookte mosselen erdoor en kook nog 2 min. mee.
5
Verdeel de vis en groenten over diepe borden. Roer de helft van de citroen-aioli met een scheut bouillon glad, klop de aioli met een garde door de bouillon.
6
Verwarm de soep nog 3-4 min. zachtjes, zonder te koken, tot hij iets gebonden is. Schep in de borden. Hak de peterselie fijn, garneer de soep ermee en serveer met de citroen-aioli en het stokbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via