Pel de knoflook en hak 1/3 fijn. Maak de prei schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Snijd de onder- en bovenkant van de venkelknol, bewaar het groen en snijd de rest in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes.
2
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak de fijngehakte knoflook zachtjes 1 min. Voeg de prei en venkel toe en bak 10 min. zachtjes mee. Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 min. zachtjes koken.
3
Pers de overige teentjes knoflook door de citroenmayonaise en roer goed door. Zet tot gebruik in de koelkast.
4
Voeg de aardappel toe aan de soep en kook op laag vuur in 5-6 min. bijna gaar. Snijd de roodbaarsfilet in grove stukken. Maak de garnalen schoon. Voeg de roodbaarsfilet en garnalen toe en kook de soep 2 min. Roer tot slot de gekookte mosselen erdoor en kook nog 2 min. mee.
5
Verdeel de vis en groenten over diepe borden. Roer de helft van de citroen-aioli met een scheut bouillon glad, klop de aioli met een garde door de bouillon.
6
Verwarm de soep nog 3-4 min. zachtjes, zonder te koken, tot hij iets gebonden is. Schep in de borden. Hak de peterselie fijn, garneer de soep ermee en serveer met de citroen-aioli en het stokbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.