In samenwerking met:
Budget Mix Voor Ei Broodsoldaatjes Met Roomboter V2 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Broodsoldaatjes met roomboter

Geroosterde broodsoldaatjes met licht gezouten roomboter en een zachtgekookt ei is een heerlijk ontbijt en het ideale begin van de dag. Lekker dippen en klaar ben je!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept broodsoldaatjes met roomboter

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Breng water aan de kook en kook de eieren zacht in 3 min. Giet de eieren af en spoel af met koud water.
3
Toast de sneetjes casino brood in de broodrooster of pan goudbruin. Snijd deze vervolgens in repen van 2 cm dik.
4
Pel en snijd de bovenkant van de eieren en strooi hier de Verstegen Mix voor Ei over. Serveer de eieren met de broodsoldaatjes en de boter.

Wat zijn broodsoldaatjes?

Broodsoldaatjes, ook wel bekend als soldaatjes of toastsoldaatjes, zijn dunne reepjes geroosterd brood die meestal worden geserveerd als bijgerecht bij bijvoorbeeld een soep of een zachtgekookt ei. Ze worden vaak geserveerd met de bedoeling om in een dipsaus of in het eigeel van een zachtgekookt ei gedoopt te worden.

Broodsoldaatjes zijn vooral populair in het Verenigd Koninkrijk, ze worden vaak geserveerd als onderdeel van een traditioneel Brits ontbijt of bijgerecht bij soepen. Hoewel ze ook in andere delen van Europa voorkomen, zijn ze vooral in het Verenigd Koninkrijk te vinden.

Het gerecht is vrij eenvoudig en kan worden aangepast en geserveerd in verschillende keukens, afhankelijk van de dipsaus of het begeleidende gerecht. In de Franse keuken zou je baguette kunnen gebruiken als basis voor “croûtons” die in soepen worden geserveerd en in de Italiaanse keuken zou je geroosterd brood kunnen gebruiken voor “bruschetta” met verschillende toppings. Terwijl broodsoldaatjes van oorsprong Brits zijn, kunnen ze in andere keukens ook voorkomen met een eigen variatie en naam.

Wat is het verschil tussen broodsoldaatjes en wentelteefjes?

Het verschil tussen broodsoldaatjes en wentelteefjes zit hem in de bereidingswijze. Wentelteefjes worden gemaakt door sneetjes brood te dopen in een mengsel van losgeklopt ei, melk en eventueel suiker en kaneel, waarna ze worden gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Wentelteefjes worden vaak geserveerd als een zoet ontbijt- of brunchgerecht en kunnen worden belegd met siroop, fruit of poedersuiker.

Broodsoldaatjes daarentegen worden meestal gemaakt van eenvoudig geroosterd brood zonder de toevoeging van andere ingrediënten. Ze zijn bedoeld om als bijgerecht te worden gegeten en kunnen worden gebruikt om te dippen in soep, eieren of andere sauzen.

Kort samengevat zijn broodsoldaatjes dunne reepjes geroosterd brood die vaak worden gegeten als bijgerecht bij een maaltijd, terwijl wentelteefjes een zoet gerecht zijn dat wordt gemaakt door brood in een ei-melkmengsel te dopen en te bakken.

Eet je veganistisch en heb je zin in wentelteefjes? Deze vegan wentelteefjes met kokosyoghurt en gebakken kaki maaltijd is echt een feestje! Of begin je dag met de ontbijt variant van je favoriete dessert. Dit tiramisu ontbijttaartje met overnight oats is ook nog eens een erg voedzaam ontbijt, proberen waard dus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via