Spoel de citroenen en ¾ van de sinaasappels af onder de kraan en boen ze schoon. Rasp de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet dit apart.
2
Pers het sap uit en meng dit samen met de suiker in een pan. Breng zachtjes aan de kook en kook 15-20 min. zodat het sap voor 1/3 inkookt.
3
Schil ondertussen de overgebleven sinaasappel. Verwijder de witte vliesjes, snijd in partjes en halveer ze.
4
Voeg de sinaasappelstukjes en de rasp van de citrusvruchten toe aan het ingekookte sap. Zet het vuur iets lager en laat nog 10 min. koken tot er nog een klein beetje sap overblijft en de sinaasappelpartjes in kleine stukjes uiteen zijn gevallen. Roer het mengsel regelmatig door.
5
Schenk het mengsel in een gesteriliseerde potje met deksel en laat afkoelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.