Pompoen Bladerdeegtaartje
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pompoen bladerdeegtaartjes

Heb jij de viral upside down bladerdeegtaartjes al voorbij zien komen? Deze variant met pompoen, salie en feta is een heerlijk hartig borrelhapje voor op de borrelplank. Met een handjevol ingrediënten zet jij zo dit heerlijke recept op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten

Recept pompoen bladerdeegtaartjes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht en halveer ze. Snijd de pompoenblokjes in dunne plakjes. Hak de salie fijn.
2
Maak hoopjes van telkens 1 el honing op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende afstand van elkaar en strooi daarop de salie. Verdeel de plakjes pompoen er in een rechthoek overheen en zorg dat de rechthoek kleiner is dan de halve plak bladerdeeg. Leg er een halve plak bladerdeeg op en druk de randen aan met een vork. Herhaal met de overige ingrediënten.
3
Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de bladerdeegtaartjes ermee. Bak 15 min. in de oven totdat ze goudbruin kleuren.
4
Verbrokkel de feta. Draai de bladerdeegtaartjes voorzichtig om en garneer met de feta en wat peper en zout.

Aan de slag met pompoen

In de knisperende herfstlucht kondigen pompoenen hun glorieus seizoen aan. Deze veelzijdige vruchten zijn niet alleen een iconisch symbool van de herfst, maar ook een smakelijk ingrediënt in talloze culinaire creaties en een decoratief element dat warmte en gezelligheid in onze huizen brengt.

Een van de meest opvallende kenmerken van pompoenen is hun opvallende oranje kleur, die doet denken aan de warme tinten van de herfst. Ze komen echter in verschillende variëteiten en maten, van de kleine pompoentjes die perfect zijn voor decoratie, tot reusachtige pompoenen die worden gebruikt voor pompoenwedstrijden.

Wat betreft culinair genot, kunnen pompoenen in talloze gerechten worden verwerkt. Pompoensoep is een geliefd gerecht tijdens de herfstmaanden, met zijn romige textuur en hartverwarmende smaak. Daarnaast kunnen pompoenen worden geroosterd, gepureerd, gebakken, in curry’s verwerkt worden of zelfs omgetoverd worden tot heerlijke taarten en muffins. Denk aan deze heerlijke pumpkin pie of deze chai pumpkin crème brûlée. De mogelijkheden lijken eindeloos, en pompoenen voegen niet alleen smaak toe aan gerechten, maar ook een dosis voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine A en C.

Meer heerlijke pompoen recepten

Ben jij wel fan van pompoen? Maak dan een van de andere pompoen recepten van Eatertainment! Van een romige pompoensoep tot een heerlijke open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen, er zijn genoeg gerechten om te proberen! Wist je dat je pompoen ook kan verwerken in drankjes? Probeer eens deze pumpkin spice apple smoothie voor het ontbijt of trakteer jezelf op een pumpkin spice latte met rozemarijnslagroom voor de koffiepauze. Het geeft nét dat extra smaakje aan je favoriete drankjes!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?