aardappel prei soep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Aardappel-prei soep

Op zoek naar een lekkere maaltijdsoep? Maak dan eens deze aardappel-prei soep! De heerlijke soep zit vol met smaken en maken we extra lekker door de toevoeging van crispy chili olie. Zo zie je maar weer: crispy chili olie kan écht overal bij!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardappel-prei soep

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Halveer de prei en maak goed schoon onder stromend water. Snijd de prei in fijne halve ringen. Pel en snipper de ui in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
2
Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ongezouten roomboter, het kerriepoeder, komijnpoeder en wat zout aan.
3
Schil ondertussen de aardappelen, maak schoon onder stromend water en snijd in kleine gelijkmatige blokjes. Voeg samen met de kippenbouillon toe aan de pan en kook het geheel 15 tot 20 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
4
Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes, smeer licht in met de ¾ van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een pan op laag vuur zonder olie of boter en bak het stokbrood 5 min. per kant tot krokant.
5
Voeg wanneer de aardappelen gaar zijn de crème fraîche en 2/3 van de crispy chili olie toe en pureer de soep glad met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de soep over de kommen. Hak de bieslook fijn en garneer samen met de overige crispy chili olie en olijfolie over de soep. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer bij de soep.

Heerlijke soepen voor een volledige maaltijd

Wanneer de bladeren van de bomen vallen, de wind wat aantrekt en de dagen korter worden, denken wij maar aan één ding: herfst! Een seizoen waar niet iedereen altijd naar uitkijkt, maar zodra het zover is, kunnen wij er onwijs van genieten. De herfstdagen zijn namelijk het perfecte excuus om bijvoorbeeld lekker op de bank te zitten met een zelfgemaakte herfstthee, een lekker stukje chocolade en een goede film. Klinkt heerlijk toch? Naast het jezelf comfortabel maken, is het ook heerlijk om jezelf te trakteren op een hartverwarmende soep. Of je het nu maakt als voorgerecht, als een lekker lunch recept of voor het diner, met soep kan je alle kanten op!

Deze aardappel-prei soep is bijvoorbeeld perfect om te maken als recept voor het avondeten. Het is lekker vullend door de toevoeging van aardappelen en heeft een extra pittige touch dankzij de crispy chili olie. Serveer met wat stokbrood en de maaltijd is compleet! Ook lekker om te maken: courgettesoep. Deze soep kan je koud serveren in de zomer met bijvoorbeeld crème fraîche en gerookte zalm, maar je kan het ook warm serveren!

Klassieke soepen zijn ook altijd een goed idee. Van een klassieke groentesoep en romige tomatensoep tot een klassieke vleesbouillon en heerlijke kippensoep, dit zijn van die recepten die je oma vroeger altijd voor je maakte. Deze soepen zijn heerlijk om lang te laten pruttelen op het vuur, waardoor de geuren van het lekkere recept door heel het huis verspreiden. Wij zijn er fan van!

Meer verwarmende herfstrecepten

Naast soep kan je in de herfst (en uiteraard ook de winter) van nog meer verschillende, smaakvolle gerechten genieten. Wat dacht je van boerenkool recepten of stoofpotjes? Perfect voor op een koudere herfstdag! Ook stamppotten mag je natuurlijk niet missen. Wist je dat daarnaast de zoete aardappel op zijn best is in de herfst en winter? Maak eens een heerlijk zoete aardappel recept!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via