In samenwerking met:
Kipdijsate Met Een Frisse Salade 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat kip

Kipdijsaté met een frisse salade

Het barbecueseizoen is weer begonnen! En daarom bereiden we een deel van dit gerecht op de barbecue. Heerlijk buiten koken, wat wil je nog meer? Combineer de kipdijsaté met een pastasalade bestaande uit komkommer, tomaatjes, paprika en een lekkere dressing. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kipdijsaté met een frisse salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de snoeptomaten en snijd de rode paprika in repen. Hak de peterselie grof.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Leg de kipdijsatéspiesen op de barbecue tot ze gaar zijn. Meng ondertussen de mini penne met de komkommer, tomaat, rode paprika, de helft van de peterselie en de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de pastasalade over de borden en leg de kipdijsatéspiesen naast de salade. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip: gebruik de rest van de komkommer in een frisse smoothie.
Tip: houd je G’woon 1000 Island dressing over? Serveer dit dan bij een sandwich met tomaat en kip.

Liefhebbers van saté opgelet!

Naast deze kipdijsaté van de barbecue hebben we namelijk nog veel meer heerlijke saté recepten voor je klaarstaan. We zetten er een aantal van op een rijtje! In de meeste gevallen wordt saté natuurlijk gemaakt van vlees, maar wist je dat je ook ontzettend lekkere vegetarische en soms zelfs plantaardige variaties kunt maken? Probeer eens deze saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus. Jackfruit is een hele goede plantaardige vervanger voor vlees, omdat het een vleesachtige structuur heeft als je het goed bereid. Lekker met stokbrood of een frisse salade voor een complete maaltijd!

Ook van tempeh kan je heel goed saté maken, zoals deze tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen. Een geheel plantaardig gerecht! De tempeh marineer je in een marinade van gemberpoeder, sambal en ketjap waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Serveer met sperziebonen, rijst en zoetzure komkommers en het genieten kan beginnen.

Uiteraard kunnen de saté gerechten met vlees natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Probeer eens deze kipsaté in romige tandoori marinade, de saté van speklap met acar van tomaat of de saté babi met zelfgemaakte satésaus. De klassieke saté wordt vaak gemaakt van kip, rundvlees of varkensvlees, maar zoals je ziet kan je het maken met allerlei verschillende soorten vlees én vleesvervangers. Probeer het zelf uit en ontdek wat jij het lekkerst vindt!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via