In samenwerking met:
Kokosstoof Met Twitsterfriet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kokosstoof met twisterfriet

Pittig stoofvlees met kokosmelk is de ultieme variant op het traditionele frietje stoof. De kokosmelk van Mae Ploy is heerlijk romig doordat deze niet aangelengd is met water. Door de kokosmelk in de stoof te verwerken ontstaat een perfecte balans van room, fruitig, nootachtig en pit van de chilipeper. Een ideaal gerecht voor op een heerlijke, relaxte weekenddag. Bereid het gerecht voor, laat het stoven en daarna is het tijd om te genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kokosstoof met twisterfriet

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 25min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Snijd de rode peper door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder de schil van de gember en snijd deze fijn.
2
Verwarm een pan met ½ van de zonnebloemolie en bak de riblappen 5 min. op hoog vuur zodat deze bruin beginnen te kleuren. Voeg vervolgens de rode peper en gember toe en bak 4 min. mee.
3
Meng het runderbouillonblokje met 600 ml water. Blus het vlees af met de Mae Ploy kokosmelk, de suiker en de helft van de runderbouillon. Laat het geheel 3 uur stoven zodat het vlees gaar is en uit elkaar valt. Voeg wanneer het vocht te ver inkookt de overige runderbouillon toe.
4
Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de schil van de citroen en meng dit met de mayonaise. Snijd de tuinkers los.
5
Snijd de paddenstoelen grof. Verwarm een pan met de overige zonnebloemolie en bak de paddenstoelen in 7 min. goudbruin en gaar.
6
Serveer de twisterfriet met de kokosstoof, paddenstoelen en citroenmayonaise. Garneer met de tuinkers.

Waar komt kokosmelk vandaan?

Kokosmelk is afkomstig van het vruchtvlees van een volwassen kokosnoot. Het wordt verkregen door het vruchtvlees te raspen en te mengen met water, waarna het geperst wordt en het resulterende sap de kokosmelk vormt. Kokosmelk wordt vooral veel gebruikt in de Aziatische keuken, met name in de Thaise, Indiase en Indonesische keuken. Het wordt gebruikt als basis voor sauzen, soepen, stoofschotels en bijvoorbeeld ook voor het marineren van vlees of vis. De romige textuur en de zoete, nootachtige smaak van kokosmelk zorgt voor een exotische touch aan gerechten en is daarom erg geliefd in de wereldkeuken.

Koken met kokosmelk: zowel hartig als zoet

Kokosmelk is een veelzijdig ingrediënt dat in verschillende gerechten kan worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in stoofschotels vanwege de romige textuur en zoete smaak die het gerecht verrijkt. Daarnaast kan het ook dienen als basis voor een saus, waarbij het een exotische smaak geeft aan het gerecht. Het is ook een populaire keuze om vlees of vis in te marineren voordat het wordt gegrild of gebakken. Het zorgt voor een subtiele en toch smaakvolle toevoeging aan het gerecht. Kokosmelk is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond vanwege de aanwezigheid van gezonde vetten en vitaminen.

Kokosmelk is niet alleen geschikt voor hartige gerechten, maar kan ook worden gebruikt in zoete gerechten en desserts. Het geeft een romige smaak aan bijvoorbeeld ijs, pudding, smoothies, en gebak zoals cakes, muffins, en koekjes. Kokosmelk kan ook worden gebruikt als alternatief voor slagroom in veganistische of lactosevrije desserts.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Stoofpotjes
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via