In samenwerking met:
Bessen Pannenkoek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Luchtige bessen pannenkoeken

Zin in fluffy fruitige pannenkoeken? Dan is dit hét perfecte recept! De ideale start van een fijne zaterdag of zondag. De pannenkoeken serveren we met vers fruit. Genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept luchtige bessen pannenkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Scheid het ei. Klop de Alpro Haverdrink No Sugars, de eidooier, het vanille extract, de suiker en het zout door elkaar.
2
Doe het bakmeel, bakpoeder en de baking soda in een aparte, grote kom en roer door elkaar. Schenk de natte ingrediëntenmix bij de droge ingrediënten en klop nogmaals tot je een mooi glad beslag hebt.
3
Gebruik een handmixer of garde om het eiwit luchtig te kloppen tot je kleine zachte pieken hebt die zelfstandig blijven staan. Spatel dit voorzichtig door je beslag, met zo min mogelijk slagen, zodat je zoveel mogelijk lucht behoudt.
4
Zet het beslag opzij en laat het 20 min. staan. Schep er dan voorzichtig de blauwe bessen door.
5
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Giet ongeveer 2 eetlepels beslag in de pan en bak 1-2 min., tot de bodem stevig is en je bubbels aan de bovenkant ziet verschijnen. Draai het pannenkoekje om en bak de andere kant 1 min. Herhaal dit in porties totdat al je beslag op is.
6
Maak een stapel van je pannenkoekjes en serveer met het rood fruit.

Variatietip: fruitliefhebber? Maak de lekkere pannenkoeken nog fruitiger en voeg verschillende soorten bessen en vruchten toe om een ontbijt te maken waar je lekker van kan genieten en smullen.
Tip: serveer de pannenkoeken met (zelfgemaakte) rood fruit coulis.

Heerlijk genieten van pannenkoeken!

Pannenkoeken, met hun veelzijdigheid en wereldwijde populariteit, vormen een smakelijk canvas voor culinaire creativiteit. De Amerikaanse pannenkoek is een ontbijtklassieker, perfect gecombineerd met ahornsiroop en boter. In Frankrijk genieten mensen van delicate crêpes, dunne meesterwerken die zich lenen voor zowel zoete als hartige vullingen zoals Nutella, aardbeien of kaas en ham. Probeer eens deze klassieke crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus.

Scandinavië heeft zijn eigen draai aan de pannenkoek met de pannkaka, vaak geserveerd met bessenjam en slagroom. In Japan biedt de okonomiyaki een hartige variant, een gevulde pannenkoek met kool, vlees en saus. Voor liefhebbers van exotische smaken zijn er de Indiase dosa’s, dunne en knapperige pannenkoeken gemaakt van gefermenteerd rijstbeslag.

Pannenkoeken zijn niet beperkt tot ontbijt; ze vormen een veelzijdige lekkernij voor elk moment van de dag. Met variaties over de hele wereld blijven pannenkoeken een heerlijk en geliefd gerecht dat grenzen overstijgt en mensen samenbrengt aan de ontbijttafel, brunch of als zoete traktatie na het diner.

Meer over dit recept

Dit pannenkoeken recept is gemaakt op basis van haver. Bij Alpro gaan ze voor de laagst mogelijke voedselkilometers en wordt de haver in Europa verbouwd. Wij zijn echt dol op dit veelzijdige graan en nog lang niet uitgekeken op de mogelijkheden ervan!

In het recept wordt er gevraagd om coulis over de pannenkoeken te serveren, maar wat is een coulis? Een coulis is een dunne saus gemaakt van gepureerde en gezeefde groenten of in ons geval fruit. Het kan worden gebruikt als garnering, als basis voor soepen of sauzen. Het woord coulis komt uit het Frans en betekent letterlijk puree.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via