In samenwerking met:
Mashed potato Parmezaanse popcorn en chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Mashed potato Parmezaanse popcorn en chorizo

In dit recept worden landen met elkaar gecombineerd. Overheerlijke Spaanse chorizo samen met Italiaanse Parmezaanse kaas. De erwtjes geven niet alleen een mooie groene tegenhanger in kleur, maar ook zeker in smaak. En wat dacht je van de zelfgemaakte popcorn?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mashed potato parmezaanse popcorn en chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de maïs popcorn toe en sluit de pan met het deksel. Na maximaal 10 seconden begint het ‘poppen’. Zo niet, zet dan het vuur iets hoger.
2
Pop de popcorn in ongeveer 2 minuten en schud de pan regelmatig. De popcorn is klaar wanneer het langer dan 10 seconden niet meer ‘popt’.
3
Voeg nu de roomboter en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pan en sluit de pan met het deksel. Schud de popcorn een aantal keer om zodat de boter en kaas verdeeld wordt over de popcorn. Schud de popcorn in een schaal en laat iets afkoelen.
4
Snijd de chorizo in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd de bieslook in dunne ringen.
5
Verwarm de Aviko Mashed Potato volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan water op en breng aan de kook. Kook de doperwten 2 min. en giet af.
6
Verdeel de Aviko Mashed Potato over de glazen. Verdeel de popcorn, chorizo en doperwten over de glazen tegen de rand. Schep in het midden van het glas een lepel roomkaas en maak het gerecht af met de bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via