Print opties

Sluiten

Olijfoliecake met witte chocolade en aardbei

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
2
Doe de olijfolie, eieren, het vanille extract, het citroensap en de suiker in een mengkom en klop luchtig met een garde. Mix in een andere kom het bakpoeder met de baking soda en de patentbloem.
3
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel door elkaar. Voeg de melk toe en mix opnieuw. Stort het beslag in de cakevorm en schuif voor 50 tot 60 min. in het midden van de oven tot de cake gaar is (check dit eventueel met een satéprikker). Laat de cake 1 uur afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt.
4
Mix de roomboter samen met de poedersuiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Voeg de chocolade toe aan het botermengsel en mix.
5
Verdeel het mengsel over de cake. Halveer de aardbeien en verdeel over de cake.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.