Ovenschotel met pangasiusfilet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Ovenschotel met pangasiusfilet

Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met pangasiusfilet

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de prei in fijne halve ringen en pel en snipper de knoflook. Snijd de vis in grove stukken.
2
Verhit de boter in een ovenbestendige pan en bak de prei en knoflook op laag vuur voor 5 min. Voeg de erwten, crème fraîche, mosterd toe en roer door. Maak op smaak met zout. Voeg de vis toe aan de pan en meng voorzichtig.
3
Meng de panko, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper en zout en verdeel over het geheel. Plaats in de oven voor 20 min. Haal uit de oven en serveer warm.
Wijntip van Yves

Chardonnay

Voor deze ovenschotel gaan we een combinatie maken met een heerlijke wijn uit het warme zuiden van Frankrijk. Ik kies in dit geval voor een wijn met wat houtrijping en vettigheid om de rijke smaken van het gerecht te vergezellen. De Paul Mas Grande Reserve Chardonnay is hier perfect voor. Deze vettige Chardonnay heeft 6 maanden op eikenhout gerijpt en heeft daardoor veel smaak en een boterige aanzet. Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via