Rode Bietenstamppot Met Appel En Brie
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rode bietenstamppot met appel en brie

Een simpel gerecht waar niet veel ingrediënten voor nodig zijn, dat komt af en toe wel goed uit. Ga eens voor deze kleurrijke stamppot van rode bieten met brie en walnoten. De romige stamppot heeft een heerlijk zoete smaak en is even wat anders dan de standaard stamppot!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rode bietenstamppot met appel en brie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappels, kook in ca. 20 min. gaar en giet af.
2
Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg de appelblokjes en melk toe aan de aardappels en pureer tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
3
Snijd de rode bieten in kleine blokjes en voeg toe aan de aardappelpuree. Stamp de rode bieten erdoorheen en verdeel de stamppot over twee borden.
4
Snijd de brie in plakjes en verkruimel de walnoten. Maak de stamppot af met de plakjes brie en walnoten.

Kun je rode bieten stamppot invriezen?

Wanneer je een restje rode bieten stamppot over hebt kun je dit makkelijk invriezen. Als je een keer even geen tijd hebt om te koken, warm je het weer op en kun je het prima eten! Zorg dat je stamppot goed afgekoeld is voordat je het invriest en dat je het afsluit door het in een bakje te doen. Op deze manier kun je het tot wel 3 maanden bewaren in de vriezer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?