In samenwerking met:
WSM Mac & Cheese Romige Ovenschotel Met Penne Beenhamreepjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige ovenschotel met penne en beenhamreepjes

De penne die verwerkt zijn in het gerecht geeft een leuke twist aan de traditionele macaroni die normaal wordt gebruikt voor Mac & Cheese. De bovenkant van de ovenschotel krijgt door de cheddarkaas een knapperige laag, waardoor er een lekkere bite aan het gerecht zit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept romige ovenschotel met penne en beenhamreepjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en haal de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel de ui en snijd deze in stukken van 1 cm.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de penne 2 min. korter als de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze vervolgens af.
4
Meng de penne met de knoflook, ui, Parmezaan poeder, beenhamreepjes, boter en peper en zout. Verdeel het mengsel vervolgens over een ovenschaal.
5
Meng Verstegen World Spice Meals Mac & Cheese met de slagroom en verdeel dit over de penne.
6
Verdeel als laatste de cheddar over de pasta en plaats de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin is gekleurd. Serveer de romige penne in de ovenschaal.

Tip: vervang de beenhamreepjes door cherrytomaten voor een vegetarische optie. Halveer de cherrytomaten en meng deze dan net zoals de beenhamreepjes met de penne.

Verschillende soorten ovenschotels

Een ovenschotel is een gerecht dat in een oven wordt bereid en meestal bestaat uit verschillende ingrediënten die worden gecombineerd en gebakken in een ovenschaal. Het is een veelzijdig gerecht dat talloze variaties kent en dat in verschillende keukens over de hele wereld voorkomt.

In verschillende culturen zijn ovenschotels ontwikkeld als een manier om ingrediënten te combineren en te bereiden in één enkele gerecht. Bijvoorbeeld, de Franse “gratin” is een bekende vorm van ovenschotel waarbij ingrediënten zoals aardappelen, groenten, vlees of vis worden gelaagd en overgoten met een romige saus, en vervolgens in de oven worden gebakken totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is. Fan van de klassieke aardappelgratin? Maak dan zeker eens deze vegetarische gratin met wintergroenten.

In de Italiaanse keuken is de “lasagne” een populaire ovenschotel die bestaat uit laagjes pastadeeg, tomatensaus, kaas en vlees of groenten.

Daarnaast zijn er wereldwijd talloze regionale en nationale ovenschotels te vinden. In het Midden-Oosten wordt “moussaka” veel gegeten, een ovenschotel met gelaagde aubergine, gehakt en tomatensaus. Moussaka is een gerecht dat ook vaak in andere landen wordt gegeten en heeft verschillende varianten. Zo kan er bijvoorbeeld ook courgette worden gebruikt in plaats van aubergine en worden er soms andere groenten aan toegevoegd. Het is een gerecht dat eindeloos kan worden gevarieerd, maar de traditionele moussaka blijft altijd een favoriet bij velen.

Of denk bijvoorbeeld aan de macaroni and cheese, afgekort als “mac & cheese”. Dit is een populaire en heerlijke comfort food gerecht uit de oven dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Het is een gerecht dat bestaat uit macaroni (elleboogjespasta) en een romige kaassaus. Je kan het eventueel ook maken met andere soorten pasta, denk bijvoorbeeld aan penne.

Ovenschotels zijn populair omdat ze vaak gemakkelijk te maken zijn, omdat je meerdere ingrediënten in één gerecht kunt combineren en de oven het grootste deel van het werk doet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via