Spareribs van de barbecue blijft een favoriet van velen! We combineren dit gerecht met groenten uit de oven en geven het een licht Aziatisch tintje door het te serveren met pinda’s, limoen en koriander. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!
Tip: meer lekkere koolhydraatarme recepten zoals deze zijn te vinden op de website!
Het barbecue seizoen is weer geopend! Eén van de momenten in het jaar waar wij altijd erg naar uitkijken. Want hoe leuk is het om samen met vrienden of familie in de tuin te genieten van heerlijke gerechten van de barbecue? Waar ‘vroeger’ altijd gekozen werd voor een standaard hamburger, vleesspies of garnalen, pakken we tegenwoordig veel meer uit met een barbecue. En dat maakt het juist zo leuk!
We trappen af met een Mexicaans barbecue gerecht, namelijk deze BBQ hotdogs Tex-Mex stijl. In de opengesneden broodjes doe je eerst een tacoschelp, vervolgens de chipolataworstjes en de gehaktsaus en je maakt het feestje compleet met cheddar, tomaten-uiensalsa, zure room, jalapeño’s en koriander. Een feestje om te zien én om te proeven!
Nog een heerlijk vleesgerecht is deze Argentijnse bavette met salsa verde. Vleesliefhebbers beamen het waarschijnlijk meteen: salsa verde of chimichurri voegt een ontzettend lekkere smaak toe aan veel vleesgerechten. In combinatie met dit heerlijke, malse vlees is deze groene kruiden saus echt hemels lekker.
Wist je dat je ook heel goed salades (deels) kan bereiden op de barbecue? Serveer het als hoofdgerecht, of kies ervoor om zo’n heerlijke salade te serveren als bijgerecht bij een uitgebreide barbecue. Aanraders zijn deze salade van gegrilde groenten van de BBQ en de Griekse maaltijdsalade van de BBQ. In beide recepten rooster je groenten en/of halloumi op de barbecue, wat het hele gerecht een heerlijke smaak geeft.
Met welk barbecue gerecht ga jij deze lente of zomer aan de slag?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment