In samenwerking met:
Spareribs Met Geroosterde Broccoli 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spareribs met geroosterde broccoli

Spareribs van de barbecue blijft een favoriet van velen! We combineren dit gerecht met groenten uit de oven en geven het een licht Aziatisch tintje door het te serveren met pinda’s, limoen en koriander. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spareribs met geroosterde broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en steek de barbecue aan. Schil en halveer de winterpeen. Snijd de broccoli in roosjes. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en snijd de vrucht in plakken.
2
Verdeel de broccoli en winterpeen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie en de limoenrasp erover. Breng op smaak met peper en zout en plaats 20 min. in de oven.
3
Leg ondertussen de spareribs 10 min. op de barbecue tot ze gaar zijn.
4
Snijd de koriander grof. Verdeel de groenten over de borden en leg hier de spareribs bij. Garneer met de pinda’s, limoenschijfjes en koriander.

Tip: meer lekkere koolhydraatarme recepten zoals deze zijn te vinden op de website!

Recepten van de barbecue

Het barbecue seizoen is weer geopend! Eén van de momenten in het jaar waar wij altijd erg naar uitkijken. Want hoe leuk is het om samen met vrienden of familie in de tuin te genieten van heerlijke gerechten van de barbecue? Waar ‘vroeger’ altijd gekozen werd voor een standaard hamburger, vleesspies of garnalen, pakken we tegenwoordig veel meer uit met een barbecue. En dat maakt het juist zo leuk!

We trappen af met een Mexicaans barbecue gerecht, namelijk deze BBQ hotdogs Tex-Mex stijl. In de opengesneden broodjes doe je eerst een tacoschelp, vervolgens de chipolataworstjes en de gehaktsaus en je maakt het feestje compleet met cheddar, tomaten-uiensalsa, zure room, jalapeño’s en koriander. Een feestje om te zien én om te proeven!

Nog een heerlijk vleesgerecht is deze Argentijnse bavette met salsa verde. Vleesliefhebbers beamen het waarschijnlijk meteen: salsa verde of chimichurri voegt een ontzettend lekkere smaak toe aan veel vleesgerechten. In combinatie met dit heerlijke, malse vlees is deze groene kruiden saus echt hemels lekker.

Wist je dat je ook heel goed salades (deels) kan bereiden op de barbecue? Serveer het als hoofdgerecht, of kies ervoor om zo’n heerlijke salade te serveren als bijgerecht bij een uitgebreide barbecue. Aanraders zijn deze salade van gegrilde groenten van de BBQ en de Griekse maaltijdsalade van de BBQ. In beide recepten rooster je groenten en/of halloumi op de barbecue, wat het hele gerecht een heerlijke smaak geeft.

Met welk barbecue gerecht ga jij deze lente of zomer aan de slag?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via