In samenwerking met:
Tajín Mango Guacamole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Tajín mango guacamole met zelfgemaakte tortillachips

Zin in een verrassend borrelhapje? Zoek niet verder, maak deze frisse mango guacamole met Tajín Clásico kruidenmix en zelfgemaakte tortillachips! De guacamole krijgt een zoete twist dankzij de toevoeging van  mangoblokjes en de tortilla’s bakken we lekker knapperig in de oven. Voeg daar Tajín Clásico kruidenmix aan toe voor extra smaak en je prikkelt al je smaakpapillen. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Tajín mango guacamole met zelfgemaakte tortillachips

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de tortilla's in driehoeken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de olijfolie en breng op smaak met Tajín Clásico kruidenmix en zout. Bak 8-12 min. in de oven goudbruin en krokant, keer halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
2
Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom. Pel en snijd de rode ui fijn. Hak de koriander fijn. Pers het sap uit de limoen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de rode ui, koriander, limoensap, een snufje Tajín Clásico kruidenmix en een snufje zout toe aan de avocado en meng goed door elkaar. Meng voorzichtig de mango erdoor voor een frisse twist. Proef en breng indien nodig extra op smaak met Tajín Clásico kruidenmix.
3
Serveer de krokante tortillachips met de Tajín mango guacamole.

De lekkerste borrelhapjes met mango 

Er is niets zo verfrissend als verse, rijpe mango. Zo’n sappig zacht stukje mango vol smaak. Deze tropische vrucht komt van de mangoboom en groeien in warme klimaten. Oorspronkelijk komt de mango uit India en Zuidoost-Azië, maar tegenwoordig worden ze op meerdere plekken op de wereld gekweekt. Denk aan Thailand, Mexico en zelfs Spanje. Mango kan je in blokjes snijden en zo lekker als tussendoortje opeten, maar je kan het ook verwerken in tal van gerechten. Voeg het bijvoorbeeld toe aan een salade recept voor een frisse touch, verwerk het in je zoete pannenkoeken recept of gebruik het in een smoothie voor je ontbijt. Daarnaast kan je mango óók verwerken in borrelhapjes. Klinkt wellicht wat gek, maar geloof ons: het is zeker een smaakvolle toevoeging.  

Zo voegen we in dit recept mango toe aan de guacamole voor een tropische en zoete twist. Heerlijk in combinatie met de romige guacamole en knapperig gebakken tortillachips. Je kan het ook serveren als borrelhapje met salami Milano en Gruyère. In dit hapje komen de zoete smaak van mango, kruidige smaak van de Italiaanse worst en romige smaak van de Gruyère kaas allemaal bij elkaar wat zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Ook lekker, fris en kleurrijk zijn deze knapperige crostini‘s met tonijn sashimi en mango salsa. De zachte tonijn smelt op je mond, terwijl de mango een zoete twist geeft, de jalapeño een pittige touch en de wasabi parels maken het geheel compleet.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via