In samenwerking met:
Tajine Met Bonenmix
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Tajine met bonenmix

HAK Bonenmix biedt de ideale verrijking voor iedere maaltijd. De mix bestaat uit kikkererwten, rode kidneybonen en witte bonen. Ze zijn rijk aan eiwitten en een prima vervanger voor vlees, vis of ei. Gebruik deze bonenmix in wraps, taco’s, salades of deze smaakvolle tajine met bonenmix. Gegarandeerd een succes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept tajine met bonenmix

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de sperziebonen in stukjes en kook ze even beetgaar. Pel en snijd de ui en snijd de courgette in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
2
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook, courgette en pompoenblokjes en bak het geheel 3 min. Roer de tomatenpuree, peterselie, komijnpoeder, koriander en kaneel erdoorheen en giet 250 ml groentebouillon erbij. Laat de bonenmix uitlekken en voeg samen met de rozijnen toe. Laat het geheel garen.
3
Wel ondertussen de couscous met de overige hete groentebouillon in een afgesloten pan of schaal.
4
Hak de peterselie grof. Breng de stoofschotel op smaak met peper en zout. Serveer de stoofschotel met de rozijnencouscous en peterselie.

De smaakvolle wereld van een stoofpotje uit een tajine

Wil je een keer wat anders proberen dan een standaard stoofpotje? Ga voor tajine! Tajine is van oorsprong een stoofpot van aardewerk. Tajines worden veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken en je kan er allerlei soorten stoofpotjes in maken. Of je nu kiest voor kip, lam of vis of liever voor een vegetarische tajine gaat met allerlei soorten groenten, je kan eindeloos variëren!

Zo is deze tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst heerlijk voor wanneer je kiest voor een tajine met vlees. Deze tajine met eendenborst en groenten smaakt onwijs lekker! Serveer met een stukje Turks brood of met platbrood. Tip: gebruik je de tajine voor het eerst? Laat het eerst 24 uur weken in water. Dit voorkomt dat de tajine barst wanneer je het gaat gebruiken.

Liever een stukje vis in je stoofschotel? Ga dan aan de slag met deze tajine met kabeljauw. Deze vistajine vullen we met kabeljauw, rode ui, wortel en knoflook. Serveer hierbij een frisse salade van komkommer, tomaat en verse kruiden en extra flatbread om te dippen in de tajine. Wil je liever een avondje vegetarisch? Ga dan voor de tajine met bonenmix. We vullen de tajine met groenten als sperziebonen, ui, courgette, knoflook en pompoenblokjes en we serveren het met een rozijnencouscous om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Benieuwd naar nog meer stoofpotjes? Ontdek alle stoofpotjes recepten, kies je favoriete recept en ga vandaag nog aan de slag!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via