Verwarm de oven voor op 160°C (boven- en onderwarmte). Vet de cakevorm in met bakspray.
2
Klop de boter in een beslagkom met een mixer zacht en romig. Voeg de eieren, de cakemix en 20 ml water toe. Mix 1 min. op de laagste snelheid. Mix 2 min. op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag.
3
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 45 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in de lengte doormidden zodat je twee cakeplakken krijgt. Let op: de gladde kant (die onder in het cakeblik heeft gezeten) wordt de bovenkant van de tompoucecake!
4
Start met de banketbakkersroom zodra de cake goed afgekoeld is. Voeg de mix voor banketbakkersroom toe aan de koude melk. Mix 1 min. op de laagste snelheid. Mix 2 min. op de hoogste snelheid tot een luchtig banketbakkersroom. Smeer de room uit over de onderste plak van de cake me plaats in de koeling. Houd de gladde bovenkant apart.
5
Voeg 12 ml heet water toe aan de glazuurmix en mix met een mixer met gardes 2 min. op hoge snelheid totdat alle kleurstof opgelost is.
6
Haal de onderkant van de Tompoucecake met de banketbakkersroom uit de koeling en plaats de gladde bovenkant erop. Snijd de cake in 9 blokjes. Schep het glazuur boven op de mini cakes en verdeel gelijkmatig met behulp van een mes. Laat de cake 30 min. in de koeling afkoelen, zodat het glazuur kan drogen.
7
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Hak de pistachenoten fijn. Schep de slagroom in een spuitzak met mondje en spuit op elke mini cake een toef slagroom. Decoreer met de frambozen en pistachenoten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.