In samenwerking met:
J:\CONTENT\Verstegen\Content creatie 2021-2023\B2C\Opgeleverd aan Verstegen\OSB Oriental Blend voor Poké Bowl - Vega poké bowl met gemarineerde tofu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vega poké bowl met gemarineerde tofu

Poké bowl komt van oorsprong uit Hawaii en is al een tijdje populair in Nederland. Deze vegetarische variant bestaat uit gemarineerde tofu en heerlijke zeewiersalade. De blend van Verstegen voor Poké bowl maakt dit gerecht af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vega poké bowl met gemarineerde tofu

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijstazijn over de rijst en laat afkoelen.
2
Laat de tofu uitlekken en dep zoveel mogelijk vocht uit het blok met keukenpapier. Snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Meng de gembersiroop, sojasaus en de helft van de Verstegen World Spice Meal Poké Bowl tot een marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en laat 15 min. staan.
3
Verhit de olie in een pan en bak de tofu in 10 min. rondom bruin op middelhoog vuur.
4
Snijd ondertussen de komkommers in plakjes, snijd de winterpenen met een dunschiller in linten en knip de tuinkers los.
5
Verdeel de rijst over de kommen gevolgd door de tofu, komkommer, wortellinten en de zeewiersalade. Maak af met de wasabi mayonaise, tuinkers en resterende Verstegen Oriental Blend voor Poké bowl.

Variatietip: wil je een iets stevigere bite? Kies van voor stukjes tempeh in plaats van de tofu. Tempeh is gemaakt van gekookte sojabonen en zijn een lekkere toevoeging in een poké bowl. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zowel de tofu als de tempeh toe te voegen!

Tofu: een veelzijdige & voedzame vleesvervanger

Tofu wordt ook wel bean curd genoemd. Het is een voedzaam en veelzijdig product wat erg geliefd is voor mensen die graag plantaardig eten. Het kan namelijk worden gebruikt als vervanger voor vlees en vis. Het is namelijk een essentiële bron rijk aan eiwitten, ijzer en calcium. Ideaal voor mensen die hun inname van dierlijke producten willen verminderen, maar wel hun belangrijke voedingstoffen willen binnenkrijgen. Tofu is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken, maar wordt ondertussen in vele werelddelen gebruikt. Het is gemaakt van gestremde sojamelk en heeft een neutrale smaak en stevige textuur.

Tofu kan op verschillende manieren worden bereid. Zo kan het worden gebakken, gestoomd, geroerbakt en gegrild. Tofu kan goed kruiden en smaken opnemen. Hierdoor kun je een lekkere marinade maken van bijvoorbeeld sojasaus, waarmee je de tofu op smaak brengt. Dit ingrediënt voegt aan elk gerecht een extra eiwitcomponent toe en past zich gemakkelijk aan aan de smaken van elk gerecht.

Ben je op zoek naar meer recept inspiratie met tofu? Bekijk dan eens dit lunchgerecht vegan scrambled eggs met tofu of deze gepofte zoete aardappel met tofu. Wil je graag meer vegan eten en meer plantaardige gerechten op tafel serveren? Dan hebben wij heel veel recept inspiratie voor vegan recepten. Zo krijg je genoeg inspiratie om te variëren in vegan gerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via