Print opties

Sluiten

Vegetarische tortillataart

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Voor de garnering
Voor de guacamole
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie in de pan. Voeg het gehakt met de tacokruiden toe en bak rul. Roer de mais en 3 el van de salsa erdoorheen. Meng in een kom de overige salsa met de kidneybonen.
2
Leg een tortilla op de bodem van de springvorm en verdeel ca. 2 el kaas over de tortilla. Verdeel hier ca. ¼ van het gehaktmengsel overheen. Zorg dat je het gelijkmatig, tot aan de rand verdeelt. Zo krijgt je tortillataart mooie gelijk verdeelde laagjes.
3
Leg de tweede tortilla op de eerste, en verdeel wederom ca. 2 el kaas en ¼ van het gehaktmengsel over de tortilla. Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine blokjes. Verdeel de helft over het gehakt en bedek met de derde tortilla. De andere helft van de ananas gebruik je als garnering.
4
Verdeel nu een laag bonen gemengd met de salsa over de tortilla en bedek met de vierde tortilla. Herhaal stap 3 en 4 totdat je vulling op is. Dek als laatste af met een tortilla en doe de ring om de springvorm. Tip: een springvorm is niet per se nodig, maar zorgt er wel voor dat de tortillataart tijdens het bakken op zijn plek blijft.
5
Bak de tortillataart gedurende ca. 20 minuten goudbruin in de oven. Maak intussen de guacamole. Prak daarvoor de avocado in een kom en voeg het zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole toe.
6
Haal de tortillataart uit de oven en decoreer bovenop met guacamole, crème fraîche, gehalveerde cherrytomaten, koriander en ananas. Optioneel kun je ook wat Jalapeño Relish toevoegen als garnering.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.