Print opties

Sluiten

Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.
3
Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.
4
Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.