In samenwerking met:
Zalmrillette op olijventoast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalmrillette op olijventoast

Dol op vis? Maak dan zeker deze zalmrillette op olijventoast voor bij de (kerst)borrel! De zalmrillette maak je naast zalm met zure room, komkommer, rode ui, citroenrasp en -sap en dille. Een heerlijk fris borrelhapje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zalmrillette op olijventoast

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het olijvenbrood in dunne plakken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie over het olijvenbrood en breng op smaak met peper en zout. Zet 15 min. in de oven.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui fijn en snijd de dille fijn. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de zalm in stukken van 3 cm.
3
Mix de zalm met de zure room, komkommer, rode ui, citroenrasp en -sap en de helft van de dille met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de zalmrillette over de olijventoast en garneer met de overige dille.

Tip: serveer de rest van de zalm op toast.

De lekkerste borrelhapjes met zalm

Zalm is een smaakvolle en veelzijdige keuze voor borrelhapjes, en het past perfect bij feestelijke gelegenheden. Met zowel rauwe als gerookte zalm kun je eindeloos variëren en luxe hapjes creëren die je gasten zullen verrassen.

Een verfijnde optie zijn deze zalmtartaar hapjes. Ze worden gemaakt met een mix van rauwe zalm, sojasaus en limoen, geserveerd op een krokant toastje. Garneer met wat sesamzaadjes of verse bieslook voor een frisse finishing touch. Het is een lichte, elegante snack die gegarandeerd in de smaak valt.

Ook gerookte zalm tzatziki is een heerlijke combinatie. De zachte smaak van de zalm gaat perfect samen met de romige, frisse tzatziki. Serveer dit bijvoorbeeld op een plakje komkommer of in een klein glaasje voor een feestelijke presentatie. Ideaal voor wie houdt van een lichte borrelhap.

Voor wie op zoek is naar iets unieks, zijn sushi taco’s met zalm een aanrader. Deze kleine, knapperige taco’s worden gevuld met sushirijst, rauwe zalm en frisse toppings zoals avocado en zeewiersalade. Ze zorgen voor een vernieuwend borrelhapje dat zeker in de smaak gaat vallen bij iedereen die van sushi houdt. Het leuke is dat het er enorm spectaculair uitziet, terwijl het niet supermoeilijk is om te maken. Zo verbluf je jouw gasten met een overheerlijk borrelhapje!

Of je nu gaat voor verfijnde zalmtartaar, een klassieke combinatie met tzatziki of hippe sushi taco’s, zalmhapjes zijn altijd een stijlvolle keuze. Met deze recepten geef je je borrelplank een luxe uitstraling en een smaakvolle boost!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via