Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het olijvenbrood in dunne plakken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie over het olijvenbrood en breng op smaak met peper en zout. Zet 15 min. in de oven.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui fijn en snijd de dille fijn. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de zalm in stukken van 3 cm.
3
Mix de zalm met de zure room, komkommer, rode ui, citroenrasp en -sap en de helft van de dille met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de zalmrillette over de olijventoast en garneer met de overige dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.