De lente is in volle gang! En hoewel sommige mensen in deze tijd wat groenten gaan planten in hun volkstuin, kan je ook op je bord jouw eigen moestuin creëren! Dit recept brengt alle seizoensgroenten op een feestelijke manier in één keer op tafel. Varieer dus gerust met de groenten die je wilt gebruiken! Ook handig: met dit gerecht kan je gemakkelijk je overgebleven groenten kwijt, zo hoef je dat niet weg te gooien. Lekker, én milieubewust!
Tip: je kan het gerecht ook van tevoren maken. Zo hoef je het op de avond zelf alleen nog op te warmen wanneer je wilt genieten van deze heerlijke, zomerse plaataart!
Variatietip: maak het gerecht helemaal af met wat selderijblad of fijngehakte koriander.
Dadelmelasse is een zoete, stroperige siroop die wordt gemaakt van gedroogde dadels. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke zoetstof in desserts, gebak en als smaakmaker in sauzen en dressings. Dadelmelasse bevat geen toegevoegde suikers en is rijk aan mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Het is ook een goede bron van vezels, waardoor het langer een vol gevoel geeft en de spijsvertering bevordert. Dadelmelasse heeft een volle, karamelachtige smaak en kan in veel recepten suiker vervangen. Het is een gezond alternatief voor geraffineerde suiker en kan gemakkelijk worden opgenomen in een gezonde levensstijl.
Seizoensgroenten worden geoogst op het hoogtepunt van hun rijpheid, waardoor ze over het algemeen verser en smaakvoller zijn. Ze hebben een betere textuur, aroma en smaak dan groenten die buiten het seizoen zijn gekweekt en mogelijk lange afstanden hebben afgelegd om in de winkelschappen te belanden. Seizoensgroenten zijn vaak goedkoper omdat ze overvloedig aanwezig zijn wanneer ze in het seizoen zijn. Het importeren van groenten buiten het seizoen kan duurder zijn vanwege de hogere productiekosten en transportkosten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment