Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 min. in de oven tot goudbruin en gaar.
2
Verdeel de bimi, gekleurde wortelen, spruitjes, baby paprika’s en cherrytomaten op een rooster, besprenkel met 2/3 van de olijfolie en rooster dit 15 min. in de oven.
3
Pureer met de staafmixer de gegrilde artistjokken tot een pasta. Verdeel de artisjokkenpasta over het bladerdeeg wanneer het volledig is afgekoeld.
4
Verhit ondertussen de overgebleven olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het plantaardige gehakt met de urfa peper, komijn, knoflookpoeder, dadelmelasse en balsamico. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg dit toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Schep dit mengsel op het bladerdeeg. Dit geeft het ‘bodem’ effect van het ‘groententuintje’.
5
Leg de geroosterde groenten in rijen op het gehakt voor een moestuin effect en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.