Print Opties:

Citroen cheesecakejes met mangosaus

Voorziet in12 PortiesVoorbereiding55 minutenKooktijd2 uren 30 minutenTotale Tijd3 uren 25 minuten

Ingrediënten
 2 citroenen
 100 ml water
 250 gr suiker
 160 gr kandijkoeken
 80 gr boter
 250 gr roomkaas naturel
 80 gr zure room
 2 eieren
 150 gr diepvriesmango
 1 gelatineblaadje
Extra keukenbenodigdheden
 12 cakevormpjes
 Handmixer
 Staafmixer
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd 1 citroen in schijfjes. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers deze uit. Meng in een steelpannetje het water met 150 gr suiker en breng aan de kook. Leg de citroenschijfjes in het suikerwater en zet het vuur laag. Laat 20 à 30 min. op laag vuur koken.

2

Maal de kandijkoeken fijn en smelt de boter. Meng vervolgens de koekkruimels door de gesmolten boter en roer goed door. Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes en druk de bodem goed aan. Bak 8 min. in het midden van de oven.

3

Meng ondertussen in een beslagkom 100 gr suiker, roomkaas, zure room, citroenrasp, citroensap en de eieren met een mixer tot een glad beslag.

4

Haal de cakevormpjes uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Verdeel het cheesecakebeslag over de vormpjes, zet de cheesecakejes terug in de oven en bak 20 min. Haal de cheesecakejes uit de oven en laat afkoelen. Zet de temperatuur van de oven op 60°C.

5

Haal de citroenschijfjes voorzichtig uit het suikerwater en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bewaar het suikerwater. Plaats de bakplaat met de citroenschijfjes 2 uur in de oven.

6

Kook de bevroren mango in met 4 el suikerwater. Pureer het mengsel wanneer de mango uit elkaar valt. Smelt 1 gelatineblaadje in de mangosaus en laat afkoelen.

7

Versier elk cheesecakeje met 1,5 el mangosaus en een schijfje gekonfijte citroen.

Voedingswaarden

Porties 12