Print Opties:

Paella met knapperige chorizo

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 100 gr chorizo, plakken
 2 kippendijfilets
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 chilipeper
 Olijfolie
 1 tl gerookt paprikapoeder
 250 gr paella rijst
 2 tomaten
 500 ml kippenbouillon
 75 ml witte wijn
 5 draadjes saffraan
 1 courgette
 1 aubergine
 1 rode paprika
 200 gr gamba’s, vers of ontdooid uit de diepvries
 1 citroen, ter garnering
 Handje fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. in de oven. Haal de bakplaat na 5 min. uit de oven en keer de plakjes chorizo om. Laat de chorizo chips op een vel keukenpapier uitlekken.

2

Snijd de kippendijfilets in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook en chilipeper fijn. Verhit wat olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de kipblokjes toe, bak deze in 8 min. goudbruin. Voeg daarna de paprikapoeder en paella rijst toe. Bak 3 min. mee.

3

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, witte wijn en draadjes saffraan toe aan de pan paella. Zet het vuur laag en laat het geheel 15 min. pruttelen.

4

Snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika in plakjes en bestrijk met olijfolie. Verwarm een (grill)pan en gril de groenten enkele min. aan beide zijden.

5

Leg na 15 min. pruttelen de gamba’s en gegrilde groenten in de pan paella. Dek de pan af met een deksel of zilverfolie en gaar de gamba’s 5 min. mee

6

Pers voor het serveren een halve citroen uit over de paella en serveer de paella met de chorizo chips. Garneer met extra partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden

Porties 4