Print Opties:

Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak en salsa verde

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 150 gr parelcouscous
 500 ml visbouillon
 2 gegrilde rode paprika's uit pot
 200 gr snoeptomaten
 5 gr verse munt
 5 gr verse bladpeterselie
 1 citroen
 10 gr Parmezaanse kaas
 1 teentje knoflook
 1 el Dijon mosterd
 2 ansjovisfilets
 ½ el witte wijnazijn
 3 el olijfolie
 2 tonijnsteaks, 120 gr per stuk
 Peper en zout
 1 tl gedroogde oregano
 1 tl venkelzaad
 35 gr rucola
 100 gr zwarte olijven zonder pit
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Blender
 Grillpan
 Saladekom
Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft.

2

Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2 el olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij.

3

Verhit 1 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks 1½ min per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken.

4

Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar.

5

Besprenkel het rucola-couscousmengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen.

Voedingswaarden

Porties 2