Print Opties:

Stoofperen galette met kaneelijs

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding1 uurKooktijd2 urenTotale Tijd3 uren

Ingrediënten stoofperen
 500 gr Gieser Wildeman peren
 500 ml rode wijn
 100 gr suiker
 1 vanillestokje
 2 kaneelstokjes
 1 steranijs
 1 kruidnagel
 ¼ tl kardemom
Ingrediënten galette
 1 rol vers bladerdeeg
 3 el crème fraîche
 2 eierdooiers
 1 el amandelmeel
 1 zakje vanillesuiker
 1 el suiker
 ½ citroen, rasp
 400 ml kaneelijs
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peertjes. Snijd doormidden en verwijder het steeltje en klokhuis.

2

Breng in een ruime pan de overige ingrediënten voor de stoofperen aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de peertjes toe en laat deze op laag vuur 2 uur tegen de kook aan garen. Haal de peren na 2 uur uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en snijd de randen van het bladerdeeg zodat er een cirkelvorm ontstaat.

4

Meng de crème fraîche met 1 eierdooier, amandelmeel, vanillesuiker en citroenrasp en verdeel dit in een cirkel over het bladerdeeg. Laat hierbij een rand van 5 cm vrij.

5

Snijd de afgekoelde peren in plakjes maar laat de bovenkant heel, zodat er een waaier ontstaat. Leg de peertjes op de crème fraîche vulling en vouw de randen naar de peertjes toe. Smeer de omgevouwen rand in met 1 eierdooier en bestrooi met de suiker. Bak de galette in de oven gedurende 35 min.

6

Serveer warm met een bolletje kaneelijs.

Voedingswaarden

Porties 4