Print Opties:

Sushi burrito

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding40 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 4 el rijstazijn
 4 el kristalsuiker
 Snufje zout
 1 el plantaardige olie
 1 komkommer
 ½ rode peper
 1 mango
 200 gr surimisticks
 300 gr sushirijst
 150 gr wortel, julienne gesneden
 4 nori (sushi) vellen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Magnetron
Bereidingswijze
1

Was de sushirijst totdat het waswater helder ziet. Laat de rijst na het wassen goed uitlekken. Zet een pan met 375 ml koud water op het vuur en voeg hier de gewassen en uitgelekte rijst aan toe. Laat de rijst 2 minuten koken op hoog vuur, time dit vanaf het moment dat het koude water het kookpunt raakt. Zet na 2 minuten het vuur lager en laat de rijst nog 15 minuten verder koken met de deksel op de pan.

2

Snijd een stuk komkommer af dat net zo breed is als een norivel. Snijd de komkommer in nette dunne reepjes. Doe hetzelfde bij de surimisticks en de helft van de mango.

3

Snijd twee norivellen door de helft en plak één helft aan een heel norivel vast met een klein beetje water. Herhaal dit nog een keer. De twee halve norivellen die je over hebt vul je met wortel en plak je dicht met een beetje water. Je hebt nu een wortelrolletje zo dik als een sigaar. Bewaar de twee rolletjes op een bordje.

4

Haal de rijst van het vuur en laat 15 minuten met een schone theedoek tussen de deksel en de pan rusten. Verwarm ondertussen 2 el rijstazijn met 2 el suiker en een snufje zout in de magnetron totdat de suiker helemaal opgelost is. Haal de rijst uit de pan en meng met de rijstazijn in een ruime schaal. Zet de rijst opzij op een koele plek.

5

Verdeel de sushirijst over het hele norivel. Houd ca. 4 centimeter aan de bovenkant vrij. De norivellen worden in de lengte opgerold, houd hier dus rekening mee met vullen. Verdeel de reepjes surimi over de rijst. Zorg dat tussen elk surimireepje een klein beetje ruimte zit zodat de burrito netjes opgerold kan worden. Leg over de surimireepjes afwisselend de reepjes mango en komkommer. Leg in het midden de wortelrol en rol de sushi burrito op.

6

Verwijder de zaadlijst van de peper en snijd fijn. Pureer de resterende mango met 2 el suiker en 2 el rijstazijn. Breng de mangosaus op smaak met de fijngesneden peper. Serveer de sushi burrito met de saus.

Voedingswaarden

Porties 2