Print Opties:

Thaise kai panang (kip in pindacurry)

Voorziet in4 PortiesPrep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Thaise kip panang

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 1 rode ui, gesnipperd
 2 zoete puntpaprika’s, in blokjes
 2 teentjes knoflook, in plakjes
 400 gr kipfilet, in blokjes
 100 gr boemboe rode curry
 200 ml kokosmelk
 3 el pindakaas met stukjes pinda
 1 el vissaus
 1 el sojasaus
 Sap van 1 limoen
 300 gr pandanrijst
 1 komkommer, in blokjes
 10 gr verse kruiden, zoals munt, koriander of (Thaise) basilicum
 2 stengels bosui, in ringetjes
Keukenbenodigdheden
 Wok
 Kookpan
Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij.

2

Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.

3

Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry, totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

4

Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de verse kruiden en bosui.

Voedingswaarden

Porties 4