Print Opties:

Loaded fries met vegetarische rendang

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding30 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten rendang
 120 gr pulled oats
 3 teentjes knoflook
 1 grote sjalot
 50 gr tomaat
 1 el olie
 ½ tl komijn
 1 tl kurkuma
  rode peper
 9 gr sereh
 2 tl zout
 1 tl korianderzaad
 160 ml kokosmelk
 50 gr kemiriepasta
 15 gr kokossnippers
 30 gr wortel
 ½ rode ui
 30 gr koolrabi
 30 gr bloemkoolroosjes
 80 gr suiker
 80 ml azijn
 500 gr friet
Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de pulled oats 8 min. in de oven en laat afkoelen.

2

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaat in blokjes. Verwarm olie in een pan en bak de knoflook, sjalot en tomaat op laag vuur aan.

3

Voeg, wanneer de sjalot glazig is, de komijn, kurkuma, fijn gesneden rode peper, sereh, zout en korianderzaad toe. Blus de ingrediënten af met kokosmelk en voeg de kokoscrème toe.

4

Voeg als de kokoscrème is gesmolten de kemiriepasta en kokossnippers toe en zet het vuur uit. Meng de pulled oats door het geheel.

Bereidingswijze zoetzure groenten
5

Snijd de wortel, rode ui en koolrabi fijn. Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snuf zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken en zet daarna het vuur uit. Giet de groenten af en laat ze afkoelen.

6

Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de friet met de vegetarische rendang en zoetzure groenten.

Tip! Kemiriepasta is te koop bij de toko of de speciaalzaak

Voedingswaarden

Porties 2