Print Opties:

Watermeloen-poké bowl

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

 125 ml rijstazijn
 3 el sesamolie
 3 el sojasaus
 2 el tahini (sesampasta)
 1 el honing
 1 limoen (sap en rasp)
 1 mini watermeloen (in blokjes)
 2 el zonnebloemolie
 1 komkommer, in dunne linten
 2 avocado's, in plakjes
 6 stengels bosui, in ringetjes
 10 gr koriander, grof gehakt
 25 gr sesamzaad, geroosterd
Benodigdheden
 2 Koekenpannen
 Diepe kom
1

Meng de rijstazijn met de sesamolie, sojasaus, tahini, honing en het sap en de rasp van 1 limoen en schep hier de watermeloenblokjes doorheen. Laat 4 uur in de koelkast marineren.

2

Giet de watermeloenblokjes af en vang de marinade op. Breng deze aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes inkoken tot de dikte van yoghurt. Laat afkoelen.

3

Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de meloenblokjes 5 minuten. Schep regelmatig om.

4

Serveer de meloenblokjes in een diepe kom met de komkommer en de avocado. Schenk de ingekookte marinade eroverheen en garneer met bosui, koriander en de sesamzaadjes.

Voedingswaarden

Porties 4