Print Opties:

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 40 gr bloem
 1 verse zeetong
 Peper
 50 gr ongezouten roomboter
 1 ½ citroen
 5 middelgrote tomaten
 1 groene appel
 50 gr gemengde sla
 2 el olijfolie
 3 takjes peterselie
Bereidingswijze
1

Verdeel de bloem over de bodem van een diepe schaal.

2

Dep de zeetong droog en breng op smaak met peper. Haal de zeetong door de bloem en druk goed aan, zodat de bloem blijft plakken aan de vis.

3

Smelt de helft van de roomboter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten en heet is, kan de vis in de pan. Bak de vis in 2 min. per kant goudbruin.

4

Voeg de rest van de boter toe aan de pan. Pak een lepel en houd de pan schuin zodat de boter makkelijk over de vis kan worden geschept. Schep continu een flinke lepel gesmolten boter over de vis gedurende 2 min. Blus de boter af met het sap van een halve citroen.

5

Snijd de tomaten in kwarten en de appel in schijfjes. Meng met de sla. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en olijfolie. Meng de dressing door de salade.

6

Hak de peterselie fijn en snijd een halve citroen in plakken.

7

Serveer de zeetong met de botersaus, peterselie, plakjes citroen en de salade.

Voedingswaarden

Porties 2