Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zomers maaltijdpannetje met rundvlees

Dit recept is geïnspireerd op het zonnige Zuid-Afrikaanse gerecht Potjiekos, letterlijk vertaald een ‘potje eten’. Dit maaltijdpannetje vullen we onder andere met rundvlees, sperziebonen, maïs en black eyed bonen. Een ideaal eenpansgerecht voor zomerse avonden.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd2 uren 55 minutenTotale Tijd3 uren 10 minuten

Ingrediënten
 2 uien
 3 Spaanse pepers
 2 el olie
 2 tl kurkuma
 ½ tl gemalen komijn
 350 gr runderriblappen
 4 rijpe tomaten
 3 takjes verse rozemarijn + extra ter garnering
 ½ tl gemalen laurier
 300 ml witte wijn
 100 gr champignons
 120 gr krielaardappels
 150 gr wortels
 2 stengels bleekselderij
 250 gr sperziebonen
 100 gr bloemkoolroosjes
 240 gr black eyed bonen
 140 gr maïskorrels, uitgelekt

Bereidingswijze
1

Snipper de uien en snijd de pepers fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan. Bak de uien, kurkuma, komijn en Spaanse pepers aan. Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg het vlees toe aan de pan en bak op hoog vuur bruin.

3

Snijd de tomaten in vieren en ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Voeg de laurier, rozemarijnblaadjes, tomaten en de witte wijn toe aan het vlees. Laat het geheel minimaal 2,5 uur garen op laag vuur.

4

Snijd de champignons en aardappels in vieren en de wortels en bleekselderij in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Fruit deze aan met wat olie in een aparte pan voor ongeveer 5 min.

5

Voeg na 2,5 uur de groenten samen met de bloemkoolroosjes toe aan de pan met vlees. Laat het geheel nog ongeveer 20 min. doorkoken, totdat de groenten beetgaar zijn.

6

Laat de black eyed beans uitlekken en voegen deze samen met de maïs toe aan het stoofpotje. Gaar het geheel nog 5 min. Garneer met een takje verse rozemarijn.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 uien
 3 Spaanse pepers
 2 el olie
 2 tl kurkuma
 ½ tl gemalen komijn
 350 gr runderriblappen
 4 rijpe tomaten
 3 takjes verse rozemarijn + extra ter garnering
 ½ tl gemalen laurier
 300 ml witte wijn
 100 gr champignons
 120 gr krielaardappels
 150 gr wortels
 2 stengels bleekselderij
 250 gr sperziebonen
 100 gr bloemkoolroosjes
 240 gr black eyed bonen
 140 gr maïskorrels, uitgelekt

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de uien en snijd de pepers fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan. Bak de uien, kurkuma, komijn en Spaanse pepers aan. Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg het vlees toe aan de pan en bak op hoog vuur bruin.

3

Snijd de tomaten in vieren en ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Voeg de laurier, rozemarijnblaadjes, tomaten en de witte wijn toe aan het vlees. Laat het geheel minimaal 2,5 uur garen op laag vuur.

4

Snijd de champignons en aardappels in vieren en de wortels en bleekselderij in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Fruit deze aan met wat olie in een aparte pan voor ongeveer 5 min.

5

Voeg na 2,5 uur de groenten samen met de bloemkoolroosjes toe aan de pan met vlees. Laat het geheel nog ongeveer 20 min. doorkoken, totdat de groenten beetgaar zijn.

6

Laat de black eyed beans uitlekken en voegen deze samen met de maïs toe aan het stoofpotje. Gaar het geheel nog 5 min. Garneer met een takje verse rozemarijn.

Zomers maaltijdpannetje met rundvlees

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.