Affligem tuna melt nacho’s

De tuna melt sandwich is misschien wel een van de bekendste Amerikaanse broodjes. Wij geven een creatieve twist aan de tuna melt en verwerken deze in een heerlijk nachogerecht. We toppen de nacho’s af met een lekkere guacamole dat op smaak is gebracht met Santa Maria Dip Mix Guacamole. In combinatie met een lekker (alcoholvrij) Affligem biertje een echte aanrader! Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

Wil je de borrel uitbreiden? Zet de nacho’s op deze rijkgevulde borrelplank.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 rode paprika
 1 blikje mais à 150 gr
 1 blikje tonijnstukken in zonnebloemolie à 160 gr
 200 gr geraspte kaas naar keuze (tip: combineer geraspte cheddar met geraspte jong belegen 48+ kaas)
 1 zak Santa Maria Nacho Tortilla Chips
 2 avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 10 gr verse koriander
 100 gr crème fraîche
 1 pot Santa Maria Salsa Dip Medium
 Affligem of Affligem 0.0%
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170˚C. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Laat de mais en de tonijn uitlekken.

2

Doe de nacho’s in een ovenbestendige schaal. Bestrooi de nacho’s met ui, paprika, mais, tonijn en geraspte kaas. Zet de schaal voor 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

3

Verwijder de pit en schil van de avocado’s en prak met een vork fijn. Voeg de Santa Maria Guacamole Dip Mix toe een meng met de geprakte avocado’s.

4

Haal de nacho’s uit de oven en snijd de koriander fijn. Decoreer de nacho’s vervolgens met de gesneden koriander en serveer met de guacamole, crème fraîche en Santa Maria Salsa Dip.

5

Deze nachoschotel past perfect bij een Affligem Blond biertje. Ben je de Bob, of drink je liever geen alcohol? Dan is Affligem Blond 0.0% zeker een aanrader. Proost!

Variatietip: Probeer deze nachoschotel ook eens met gerookte kip.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 1 rode paprika
 1 blikje mais à 150 gr
 1 blikje tonijnstukken in zonnebloemolie à 160 gr
 200 gr geraspte kaas naar keuze (tip: combineer geraspte cheddar met geraspte jong belegen 48+ kaas)
 1 zak Santa Maria Nacho Tortilla Chips
 2 avocado's
 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
 10 gr verse koriander
 100 gr crème fraîche
 1 pot Santa Maria Salsa Dip Medium
 Affligem of Affligem 0.0%
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 170˚C. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Laat de mais en de tonijn uitlekken.

2

Doe de nacho’s in een ovenbestendige schaal. Bestrooi de nacho’s met ui, paprika, mais, tonijn en geraspte kaas. Zet de schaal voor 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

3

Verwijder de pit en schil van de avocado’s en prak met een vork fijn. Voeg de Santa Maria Guacamole Dip Mix toe een meng met de geprakte avocado’s.

4

Haal de nacho’s uit de oven en snijd de koriander fijn. Decoreer de nacho’s vervolgens met de gesneden koriander en serveer met de guacamole, crème fraîche en Santa Maria Salsa Dip.

5

Deze nachoschotel past perfect bij een Affligem Blond biertje. Ben je de Bob, of drink je liever geen alcohol? Dan is Affligem Blond 0.0% zeker een aanrader. Proost!

Variatietip: Probeer deze nachoschotel ook eens met gerookte kip.

Tuna melt nacho’s met Affligem

Op zoek naar meer borrelhapjes? Hier vind je meer borrelrecepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.