Op zoek naar heerlijke recepten met Chinese kool? De smaak van Chinese kool is een echte aanvulling op je maaltijd. Van salades tot roerbakgroenten of een smaakvolle currysoep. Doe op deze pagina meer inspiratie op en ga dan aan de slag met jouw favoriete Chinese kool gerecht!
Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Chinese kool. Ontdek overheerlijke recepten met Chinese kool die ook nog eens lekker en makkelijk te maken zijn. Wat dacht je van de Aziatische rijstsalade met sesamdressing? In slechts 20 minuten te serveren en lekker met vis. Ben je op zoek naar een voorgerecht of bijgerecht? Ga aan de slag met de sushi met miso worteltjes. Makkelijker dan je denkt om te maken én ontzettend lekker!
Ontdek het wokken en roerbakken met Chinese kool. Laat jezelf inspireren, want de recepten laten je zien hoe je de frisse knapperigheid eenvoudig in een recept verwerkt. Probeer het recept voor ramen met spek, ei en Chinese kool. Ontzettend eenvoudig te maken en afkomstig uit Japan. In dit recept wordt Chinese kool verwerkt in de ramen. In slechts 15 minuten staat deze heerlijke maaltijd op tafel.
Ben je gek op de smaak van Chinese kool in een recept en wil je graag je maaltijden koolhydraatarm houden? Duik de keuken in voor het maken van de Thaise salade met pittig gehakt. Deze salade wordt ook wel de larb salade genoemd en staat in slechts 20 minuten op tafel. Of probeer de Chinese koolrolletjes uit de oven. Deze gezonde en voedzame maaltijd heeft maar 4 bereidingsstappen. Probeer het zelf!
Ga aan de slag met deze Chinese kool salade. De pittige paksoi salade is ontzettend lekker. De kool is in dit recept lekker pittig gemaakt met een kruidenmengsel met onder andere rode peper en chilivlokken erin verwerkt. Duik de keuken in voor het maken van dit heerlijke Chinese kool salade recept!
Het bereiden van Chinese kool is eenvoudig en veelzijdig. Snijd de kool in dunne reepjes voor roerbakgerechten of salades. Voor de kooktijd van Chinese kool blancheer je de kool gedurende 2-3 minuten in kokend water. Het roerbakken duurt ongeveer 5-7 minuten op hoog vuur. Experimenteer met kruiden en sauzen naar smaak voor een heerlijke bereiding die snel en gezond is.
Het snijden van Chinese kool is vrij simpel. Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne reepjes. Voor een fijner resultaat kun je de reepjes opstapelen en dwars snijden. Zo makkelijk kan Chinese kool snijden dus zijn!
Om Chinese kool optimaal te bewaren, wikkel je de ongewassen kool in een vochtige doek en plaats je hem in de groentelade van de koelkast. Hier blijft hij tot 2 weken knapperig. Voor het invriezen: blancheer de Chinese kool eerst kort, koel af en verdeel in porties. Vries in luchtdichte zakken in voor maximaal 3 maanden.