Wereldberoemd dankzij de geuren en smaken: Indonesische rendang! Een goede rendang zit bomvol kruiden, is wat smeuïg en heeft ontzettend mals vlees. Zo’n eenvoudig rendang recept wil je het liefst iedere dag maken. Het kost je wat (wacht)tijd, maar dat is het meer dan waard!
Het fijne aan rendang is dat je helemaal geen sterrenchef hoeft te zijn om rendang te maken! Met een eenvoudig redang recept kom je namelijk al hartstikke ver. Kies voor een klassieke rundvlees rendang of ga voor kip rendang (ajam), laat het lekker mals stoven en serveer het vervolgens met rijst, friet of ga voor een broodje rendang.
Dol op stoofpotjes recepten? Dan moet je eens een recept voor rendang proberen! Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van rundvlees in kokossaus, afkomstig uit Padang. Je maakt de klassieke boemboe rendang door de boemboe en kokosmelk op hoog vuur te verhitten, waarna je het vlees laat karamelliseren en mals laat bakken.
De klassieke beef rendang of daging op zijn Indonesisch is het bekendste recept. Niet zo gek, want deze variant wordt wel heel erg mals. Na een paar uur sudderen wordt het vlees lekker mals en smelt het op je tong. Je kan beef rendang droogkoken zodat het vlees nog even wordt aangebakken, maar je kan het ook met saus eten.
Het antwoord is vrij simpel: je kan heel veel serveren bij rendang! Denk aan een portie rijst, diverse groenten of aardappelen in de vorm van aardappelpuree of frietjes. Rendang kan je ook serveren met tagliatelle.
Rendang kan je met allerlei soorten vlees maken. De meest voorkomende variant is rundvlees, denk aan runderlappen, sukadelappen of riblappen. Deze soorten vlees zijn wat taaier van structuur, maar worden door het lange stoven lekker mals. Naast rundvlees kan je ook gevogelte als eend of kip gebruiken.
Wanneer je rendang gaat maken, serveer je het traditioneel met een portie rijst. Denk aan basmatirijst, maar je kan ook zilvervliesrijst of bloemkoolrijst gebruiken. Door te kiezen voor bloemkoolrijst heb je gelijk een extra portie groenten binnen.
Bij rendang kan je allerlei soorten groenten serveren. Favoriete groenten zijn sperziebonen, maar ook broccoli, paksoi of zoetzure komkommer is lekker om te serveren bij rendang.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment