Indonesische Rengdang Daging Uit De Slowcooker
Lifestyle

De heerlijkste rendang recepten

Wereldberoemd dankzij de geuren en smaken: Indonesische rendang! Een goede rendang zit bomvol kruiden, is wat smeuïg en heeft ontzettend mals vlees. Zo’n eenvoudig rendang recept wil je het liefst iedere dag maken. Het kost je wat (wacht)tijd, maar dat is het meer dan waard!

Rendang maken

Het fijne aan rendang is dat je helemaal geen sterrenchef hoeft te zijn om rendang te maken! Met een eenvoudig redang recept kom je namelijk al hartstikke ver. Kies voor een klassieke rundvlees rendang of ga voor kip rendang (ajam), laat het lekker mals stoven en serveer het vervolgens met rijst, friet of ga voor een broodje rendang.

Wat is rendang?

Dol op stoofpotjes recepten? Dan moet je eens een recept voor rendang proberen! Rendang is een Indonesisch stoofgerecht van rundvlees in kokossaus, afkomstig uit Padang. Je maakt de klassieke boemboe rendang door de boemboe en kokosmelk op hoog vuur te verhitten, waarna je het vlees laat karamelliseren en mals laat bakken.

 

Rendang recept: onze aanraders

Van een snelle rendang recept tot een rendang uit de crockpot, er zijn tal van heerlijke varianten van dit gerecht. Wanneer je een fijn basisrecept hebt, kan je eindeloos variëren met wat je erbij serveert. Denk aan bao buns met rendang of friet rendang.

Indonesische Rengdang Daging Uit De Slowcooker

Rendang slowcooker

Heb je een slowcooker in huis? Bereid dan daging rendang in de slowcooker! Door een recept voor rendang te bereiden in de slowcooker hoef je niet uren in de keuken te staan. Let wel op dat je minder vocht gebruikt, omdat er in de slowcooker niks verdampt.

Rendang Kroketjes

Rendang kroketjes

Houd je van rendang en van kroketten? Combineer deze twee lekkernijen met elkaar en maak smeuïge rendang kroketjes! Heerlijk voor bij de borrel of als lunch met bijvoorbeeld frietjes of een wit broodje.

Vegetarische rendang met vega rundvlees, komkommer, atjar en rode peper

Vegan rendang

Wil je rendang zonder vlees maken? Maak dan eens een vegetarische rendang! Stoof bijvoorbeeld dungesneden spitskool of plakjes champignon in de saus. Nog lekkerder: jackfruit rendang, waarbij je jackfruit uit elkaar trekt zoals mals vlees.

Beef rendang

De klassieke beef rendang of daging op zijn Indonesisch is het bekendste recept. Niet zo gek, want deze variant wordt wel heel erg mals. Na een paar uur sudderen wordt het vlees lekker mals en smelt het op je tong. Je kan beef rendang droogkoken zodat het vlees nog even wordt aangebakken, maar je kan het ook met saus eten.

Wat eet je bij rendang?

Het antwoord is vrij simpel: je kan heel veel serveren bij rendang! Denk aan een portie rijst, diverse groenten of aardappelen in de vorm van aardappelpuree of frietjes. Rendang kan je ook serveren met tagliatelle.

Welke vlees voor rendang

Rendang kan je met allerlei soorten vlees maken. De meest voorkomende variant is rundvlees, denk aan runderlappen, sukadelappen of riblappen. Deze soorten vlees zijn wat taaier van structuur, maar worden door het lange stoven lekker mals. Naast rundvlees kan je ook gevogelte als eend of kip gebruiken.

Welke rijst met rendang?

Wanneer je rendang gaat maken, serveer je het traditioneel met een portie rijst. Denk aan basmatirijst, maar je kan ook zilvervliesrijst of bloemkoolrijst gebruiken. Door te kiezen voor bloemkoolrijst heb je gelijk een extra portie groenten binnen.

Welke groenten bij rendang?

Bij rendang kan je allerlei soorten groenten serveren. Favoriete groenten zijn sperziebonen, maar ook broccoli, paksoi of zoetzure komkommer is lekker om te serveren bij rendang.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via