• Home
  • Lifestyle
  • Weekmenu week 41: macaroni ovenschotel, bao buns met gemarineerde tofu en meer!
sardine en venkel quiche
Lifestyle

Weekmenu week 41: macaroni ovenschotel, bao buns met gemarineerde tofu en meer!

Deze week hebben we weer een hoop heerlijke en makkelijke recepten voor je! Van een macaroni ovenschotel met gehakt en kaas tot een tropische Braziliaanse visschotel en vegan recepten als een pittige Libanese wrap met falafel. Laat je inspireren door de lekkerste recepten uit verschillende keukens!   

Macaroni Ovenschotel Met Gehakt 1

Macaroni ovenschotel met gehakt 

We starten de week met een eenvoudige macaroni­ schotel met gehakt. Een lekker gerecht met rode pesto en tomaatjes, dat je na de bereiding nog 10 minuten in de oven zet voor een gesmolten laagje mozzarella. Het perfecte comfort food voor op een drukke maandag.  

bao buns met gemarineerde tofu

Bao buns met gemarineerde tofu 

Dit heerlijke gerecht laat zien dat vegan eten niet saai hoeft te zijn! De zachte bao buns zijn gevuld met gemarineerde tofu en frisse groenten, en wordt afgetopt met sweet chilisaus voor een pittige kick! Ook fijn: de bao buns staan al binnen 20 minuten op tafel!  

WSM Kip Madras Kip Madras Met Krieltjes En Groenten 02

Kip madras met krieltjes en groenten 

We breken de week met kip madras op het menu: een kruidige curry met malse stukjes kip, romige saus en een vleugje kokos. Heerlijk met een portie krieltjes en frisse limoenpartjes ernaast. Comfort food met een Indiase twist! 

sardines en venkel quiche

Sardine en venkel quiche 

Deze sardine en venkel quiche is perfect voor de donderdag. De vulling is gemaakt met frisse venkel, zoete ui en zoutige sardines. Je maakt zelf het quichedeeg, en bovenop zorgen trostomaatjes en een beetje dille voor een smaakvolle finishing touch. 

Griekse Burgers 2

Griekse burgers 

Wie houdt er nou niet van burgers? We beginnen het weekend goed met deze Griekse twist op de klassieke hamburger. Frisse tzatziki, knapperige groenten en romige feta maken deze burger onweerstaanbaar. Een smaakexplosie tussen twee broodjes!  

Braziliaanse Visstoof Moqueca

Braziliaanse visstoof moqueca 

Waan je aan de Braziliaanse kust met deze visstoof! Moqueca is een Braziliaanse visstoofpot met kokosmelk, paprika, tomaat en limoen. Het is romig, fris, vol van smaak en ook nog eens makkelijk te maken.  

Pittige Libanese wraps met falafel 

We sluiten de week af met pittige Libanese wraps gevuld met pittige falafel, gegrilde groenten en kruidige bloemkoolrijst. Makkelijk, snel en perfect voor een ontspannen zondagavond als smakelijke afsluiter van de week.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Weekmenu

Gemaakt door Eatertainment

Delen via