Print opties

Sluiten

Afghaanse mantu dumplings

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Was de rode linzen, verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en voeg daar 1/4 deel teentje geperste knoflook aan toe. Voeg vervolgens 1 tl kurkuma, de paprikapoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 tl zwarte peper en 2 el tomatenblokjes toe. Roer door elkaar en laat het geheel 1 min. koken zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg water en linzen toe en kook de linzen in 20 à 25 minuten gaar.
2
Meng de yoghurt met 1/4 deel teentje geperste knoflook, gedroogde munt en breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel in de koelkast.
3
Snipper de uien en 2 teentjes knoflook, verhit de andere helft van de olie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg het gehakt toe met ½ tl kurkuma, ½ tl gemalen koriander en ½ tl zwarte peper. Breng op smaak met zout en jalapenõ. Haal het gehakt van het vuur wanneer dit goed gaar is en laat het afkoelen in een kom. Snijd de koriander en meng door het gehakt.
4
Vul elk wonton velletje met 1 el afgekoeld gehakt, bestrijk met een natte vinger alle randen van het velletje en vouw de hoeken naar binnen en duw alle lucht eruit. Plak vervolgens de dichtst bij elkaar liggende hoeken aan elkaar. Leg de gevulde wonton velletjes in de stoompan. Herhaal deze stap tot het gehakt op is.
5
Laat de mantu’s 8 à 10 minuten stomen. Serveer de mantu’s met de warme rode linzen saus en zelfgemaakte yoghurtsaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.