Print opties

Sluiten

Andalusische kip stoofschotel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Los de saffraan op in een kommetje met een bodempje lauwwarm water.
2
Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de kippenbouten in 5-10 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
3
Bak de ui en knoflook, 2-3 min. in het vet van de kippenbouten. Roer het paprikapoeder, kaneelpoeder en saffraanwater door het uimengsel. Schenk de tomaten uit blik en de bouillon erbij en roer de helft van de honing erdoor. Leg de kippenbouten terug in de pan en laat 30 min. op laag vuur stoven.
4
Snijd de korsten van het brood en hak samen met de helft van het amandelschaafsel fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Roer de rest van de honing er door. Verdeel het broodmengsel over de kip en zet 10 min. in de oven.
5
Bak de rest van het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de kip met peterselie en amandelschaafsel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.