Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met de speculaaskruiden, 1 el bloem en 2 el rietsuiker (per 4 personen). Doe het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal.
2
Doe de kruidnoten in een zip-lockzak-je of een schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp. Snijd de koude boter in blokjes. Meng de verkruimelde kruidnoten met de rest van de bloem, de suiker, havermout, zout en blokjes boter met je handen tot een kruimelig deeg. Wrijf hierbij de boter tussen je vingers door de andere ingrediënten.
3
Verdeel het kruimelmengsel over het fruit in de ovenschaal, zodat alles bedekt is. Bak de crumble 20-25 min. in het midden van de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.