Print opties

Sluiten

Appeltaart nacho’s met notencrumble

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snijd de tortilla’s in driehoekjes (6 per tortilla) en leg ze in een grote kom. Smelt de boter in een pan en giet over de tortilla driehoekjes. Voeg hier de kaneel en de poedersuiker aan toe. Meng goed door elkaar zodat ieder driehoekje bedekt is met de boter, suiker en kaneel.
3
Leg de tortilla driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de driehoekjes goed verspreid zijn over de bakplaat en elkaar niet raken. Bak in 10 à 15 min. krokant in de oven. Keer de nacho’s halverwege om.
4
Snijd de appels ongeschild in kleine blokjes (de schil zorgt voor een extra bite). Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg dit bij de appels, samen met de rozijnen en de kaneel. Meng goed door elkaar. Bak het appelmengsel 5 min. in een koekenpan tot de appelblokjes zacht zijn.
5
Hak de noten grof en meng door elkaar met het zeezout. De noten kunnen eventueel ook kort geroosterd worden in een droge koekenpan voor extra smaak.
6
Verspreid de nachochips over een bord. Leg hier bovenop het appelmengsel. Bestrooi met de gehakte noten en schep de Griekse yoghurt in het midden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.