Print opties

Sluiten

Aubergine moussaka

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in de lengte open, maar net niet helemaal door en vouw voorzichtig open. Smeer de binnen- en buitenkant in met de helft van de olijfolie. Pak de aubergine losjes in aluminiumfolie en pof gedurende 30 min. in de oven.
2
Maak ondertussen het gehaktmengsel. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan en voeg vervolgens het gehakt, oregano, kaneel en tomatenpuree toe.
3
Bak het gehakt in 5 min. en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Laat het geheel 5 min. sudderen op laag vuur om zoveel mogelijk vocht te laten verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens aanwijzingen op de verpakking. Splits de eidooier van het eiwit en meng de eidooier in een schaaltje met de Griekse yoghurt.
5
Haal de aubergine uit de oven en verwijder de folie. Vouw open en plaats in een ovenschaal. Zet de oven op grillstand.
6
Vul de helft van het gehakt over de aubergines. Schep daarop de aardappelpuree, gevolgd door de rest van het gehakt. Verdeel de Griekse yoghurt over het gehakt gevolgd door de Parmezaanse kaas.
7
Zet de aubergines nog 5 min. onder de grill om het ei te garen en de kaas te laten smelten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.