Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de suiker en rijstazijn in een kommetje en roer door de rijst. Verspreid de rijst over een groot bord en zet in de koelkast om af te koelen.
2
Verwarm de oven voor op 200C. Leg de plakjes bacon op een bakplaat, zorg dat ze elke keer een halve centimeter overlappen, leg er een stuk keukenpapier op en dek af met een tweede bakplaat. Bak de bacon 10-12 min. in de oven tot de bacon krokant begint te worden maar nog wel buigzaam is.
3
Kook ondertussen de haricot verts in water met een ¼ tl zout in 4-6 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer in dunne lange reepjes.
4
Klop in een mengkom de eieren los en breng op smaak met 1 tl sojasaus. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de losgeklopte eieren in de pan tot ze volledig gestold zijn. Schud de eieren op een bord en laat afkoelen.
5
Leg de bacon met de krokante kant voor op een plank, gebruik eventueel een sushi matje. Verdeel de sushirijst er over. Leg de omelet, haricot verts en komkommerreepjes in het midden en rol de sushirol op. Snijd de rol in 8 stukjes en serveer met de overige sojasaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.