brood bakken zonder kneden
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Brood bakken zonder kneden

De geur van versgebakken brood is bijna onweerstaanbaar, toch? Maar bij de gedachte aan al het kneden en rijzen zakt de moed om zelf aan de slag te gaan misschien in de schoenen. Als dat het geval is, probeer dit recept dan eens. Voor dit brood is wel wat geduld vereist, want het deeg moet een nacht rijzen, maar het deeg hoeft niet gekneed te worden.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept brood bakken zonder kneden

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
13u 0min
Totale tijd
13u 10min
1
Meng de bloem en het zout in een kom. Roer de gist door het lauwwarme water en giet dit mengsel bij de bloem. Roer de ingrediënten met een houten lepel goed door elkaar. Het deeg is plakkeriger dan brooddeeg, maar dat is de bedoeling.
2
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 12 tot 15 uur rijzen op een warme plek in huis. Tip: maak het deeg in de avond, zo kan het de volgende morgen gebakken worden.
3
Vet een emaille of gietijzeren pan in met wat olie. Verwarm de oven voor op 240℃ en zet de pan in de oven.
4
Haal de pan na 15 min. uit de oven en doe hier het brooddeeg in. Bak het brood 30 min. met de deksel op de pan.
5
Haal de pan met het brood uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 220C. Haal dan de deksel van de pan en bak het brood nog 15 tot 20 min. zonder deksel.
6
Laat het brood afkoelen voor het aansnijden, anders kan het brood taai worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

H
Hetty
Hallo ,kan ik ook volkoren meel daarvoor gebruiken Groeten Hetty
S
Sam van Eatertainment
Hi Hetty, zeker, dat kan ook! Dit veranderd niks aan het recept, behalve dat het brood iets vaster qua structuur kan worden vanwege de zemelen in het volkoren meel. Veel bakplezier!
G
Gedetineerde
Hallo, ik zit in de gevangenis,en kook primitief. Dit brood bakte ik door een kleine pan in een grote te zetten, waar ik op de bodem van de grote pan een laag zand gedaan heb om de hitte vast te houden en een afstand houder gemaakt van een afgeknipt blikje. Het is goed gelukt, waar ik blij om ben, want een schone plek om te kneden heb ik niet. Straks beleg ik wat met zelf gemaakte zuurkool,en als ik daarna nog trek heb een andere met tomaat en augurk. Helaas is hier geen mogelijkheid om een foto mee te zenden, maar u moet mij maar geloven op mijn woord. Bedankt voor het recept
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi! Wat een bijzonder verhaal! Bedankt voor het delen van je ervaring, leuk dat je dit doet :). En graag gedaan uiteraard. Groet! Sebastiaan

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via