De geur van versgebakken brood is bijna onweerstaanbaar, toch? Maar bij de gedachte aan al het kneden en rijzen zakt de moed om zelf aan de slag te gaan misschien in de schoenen. Als dat het geval is, probeer dit recept dan eens. Voor dit brood is wel wat geduld vereist, want het deeg moet een nacht rijzen, maar het deeg hoeft niet gekneed te worden.
Brooddeeg moet normaal gesproken worden gekneed om de gluten in het deeg te ontwikkelen. Gluten is een eiwit dat wordt gevonden in tarwebloem en is verantwoordelijk voor de elasticiteit en het volume van het brood. Door het deeg te kneden, worden de glutenstrengen uitgerekt en gevormd, waardoor het brood luchtig en veerkrachtig wordt. Dit proces maakt ook de structuur van het brood steviger en helpt het brood zijn vorm te behouden tijdens het rijzen en bakken. Hoe lang het kneden van het brooddeeg duurt, hangt af van het soort brood dat je maakt en de methode die je gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om het deeg 10-15 minuten te kneden voor een goed resultaat.
Brood bakken zonder het deeg te kneden? Met dit recept kan het! Wel moet je het deeg extra lang laten rijzen, zo’n 12 tot 15 uur.
Hoe lang zelfgebakken brood in de oven moet bakken, hangt af van het soort brood en de grootte en vorm van het brood. Over het algemeen duurt het bakken van een standaard brood van ongeveer 900 gram ongeveer 30-40 minuten. Een brood van kleinere omvang of een andere vorm kan minder tijd nodig hebben, terwijl een groter brood langer kan duren.
Hulp nodig met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ We helpen je graag een handje! Van romige lasagne recepten en pasta pesto’s, makkelijke slowcooker recepten, tussendoortjes als een bananenbrood recept, heerlijke ovenschotels en recepten met zoete aardappel, er zijn genoeg recepten om te proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment