brood bakken zonder kneden
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Brood bakken zonder kneden

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
13u 0min
Totale tijd
13u 10min
1
Meng de bloem en het zout in een kom. Roer de gist door het lauwwarme water en giet dit mengsel bij de bloem. Roer de ingrediënten met een houten lepel goed door elkaar. Het deeg is plakkeriger dan je gewend bent van een brooddeeg, maar dat is de bedoeling.
2
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 12 tot 15 uur rijzen op een warme plek in huis. Tip: maak het deeg in de avond, zo kun je de volgende ochtend een lekker, vers brood bakken.
3
Vet een emaille of gietijzeren pan in met wat olie. Verwarm de oven voor op 240℃ en zet de pan in de oven.
4
Haal de pan na 15 minuten uit de oven en doe hier het brooddeeg in. Het deeg is wat plakkerig dus gebruik hiervoor een spatel en spatel alle restjes deeg uit de kom. Doe de deksel terug op de pan en zet de pan in de oven.
5
Bak het brood 30 min. met de deksel op de pan. Haal de pan uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 220℃. Haal dan de deksel van de pan en bak het brood nog 15 tot 20 min. zonder deksel.
6
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt, anders kan het brood taai worden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Hetty
Sam van Eatertainment
Gedetineerde
Sebastiaan van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gemaakt door Eatertainment

Delen via